EM fodbold

Varsler særlig overraskelse i Parken efter ti minutter

Under Danmarks kamp mod Belgien vil hele stadion rejse sig og hylde Christian Eriksen med klapsalver. Men ifølge DBU er der mere i vente.

Ti minutter inde i torsdagens danske landskamp mod Belgien vil det stå i én spillers tegn.

Christian Eriksen.

Allerede tidligere på ugen blev en opfordring om en hyldest med stående klapsalver til Christian Eriksen delt på de sociale medier, og i løbet af ugen har flere aktører meldt sig på banen med støtte til en Eriksen-hyldest.

Onsdag var det den belgiske verdensstjerne Romelu Lukaku, der på et pressemøde forud for kampen fortalte, at han sammen med det belgiske landshold deltager i hyldesten, og torsdag fortæller Dansk Boldspil-Union (DBU), at Danmarks Tifohold også har en overraskelse klar.

- Der kommer til at ske flere ting. Der er mange fans, der gerne vil udtrykke deres støtte til 10'eren på landsholdet. Derfor er der planlagt en markering i det tiende minut, hvor rigtig mange danske fans – og mange andre på stadion tror jeg – vil klappe af Christian Eriksen. Men der sker også andre ting i det tiende minut, som jeg ikke lige kan løfte detaljerne for, siger DBU's fankoordinator, Anders Hagen, til TV 2.

- Derudover er der blevet arrangeret nogle gode ting fra tifoholdet omkring landsholdet, som vil markere Eriksen og landsholdet.

Den mest naturlige ting i verden

Det belgiske landshold har allerede løftet sløret for, hvordan de vil markere Eriksen.

- Jeg synes som spiller, at det er den mest naturlige ting i verden, at vi ti minutter inde i kampen sparker bolden ud. For at ære situationen. Vi har flere spillere på vores hold, som har spillet sammen med ham (Christian Eriksen, red.), siger angriberen på et pressemøde.

Samtidig fortæller han dog, at Belgien stadigvæk vil bevare fokus på kampen, og at et godt resultat i Parken har første prioriteten.

- Vi må heller ikke glemme, at vi er der i morgen for at spille en kamp, som vi skal vinde. Det er nok det vigtigste af det hele, sagde Romelu Lukaku onsdag.