EM fodbold

Braithwaite: Glæd jer til mandag

Det danske landshold møder Rusland i sin sidste gruppekamp og skal vinde for at kunne komme i 1/8-finalen.

De danske landsholdsspillere trykkede speederen i bund fra start mod Belgien, hvilket kastede en tidlig scoring af sig.

Det samme kommer de til at gøre mod Rusland mandag, for alt andet end en sejr vil sende Danmark ud af EM.

- Nu har vi en kamp mandag, og jeg glæder mig allerede. Selv om vi lige er blevet færdige med den her kamp, glæder jeg mig til mandag. Hele landet skal glæde sig, siger Martin Braithwaite på pressemødet efter kampen.

- Nu skal vi ud og gøre det her fucking færdigt. Og så skal vi sørge for, at vi går videre. Fordi der er ingen grænser for, hvad det her hold kan opnå. Vi tror på os selv, og nu forbereder vi os til mandag til at knalde den endnu mere af.

Stolt over, at fodbold har plads til hyldest under kamp

Nationalarenaen i København sydede og kogte en time inden kampstart mod Belgien, og stemningen fik flere nøk opad med Yussuf Poulsens scoring i det bare andet spilleminut.

Da kampuret rundede ti minutter, stoppede dommer Björn Kuipers spillet, så aktørerne på banen kunne deltage i den storanlagte hyldest til Danmarks nummer 10, Christian Eriksen.

Martin Braithwaite er stolt over, at det kunne lade sig gøre.

- Det siger noget om fodbold. Hvor stort fodbold egentlig er. At vi kan tillade os at gøre det her. Der er noget, der er større end fodbold, og i fodbold kan vi tage tid til det. Stoppe fodboldkampen under en slutrunde og klappe for en af vores holdkammerater. Det er noget helt specielt, siger han på pressemødet.

- Jeg vil bare sige tak jer alle sammen, for at vi kunne gøre det her. Det gav bare et lille afbræk i kampen, for da der blev fløjtet igen, var vi i gang igen. Men det er sindssygt stort og noget helt specielt. Det fortalte lidt om, hvad fodbold kan gøre.

- Jeg sindssygt stolt af at være dansker. Tusind tak alle sammen

De seneste dage har Christian Eriksen, men også de øvrige danske landsholdsspillere mødt utrolig stor opbakning fra det danske folk og den internationale sportsverden.

- Der kommer så mange tanker ind, og fodbold er ikke det første, du tænker på, siger Braithwaite.

Den opbakning har rørt Braithwaite, som sender en dybfølt tak til sine holdkammerater på landsholdet, staben og hele Danmark.

- Jeg er sindssygt stolt over at spille på det her hold. Jeg er stolt af mine holdkammerater, jeg er stolt af staben, jeg er stolt af hele Danmark. Den støtte, vi mærker, er noget helt specielt.

- Når du er fodboldspiller, har du en masse ambitioner. Du vil gerne spille for de største klubber i verden og så videre. Men jeg kan sige, at det største er at spille herinde i Parken foran et fyldt stadion med den her opbakning. Det er noget, du ikke får andre steder med de her spillere. Og man mærker, hvad det betyder at spille for det her hold, og man kan mærke, hvad det betyder for hele landet at støtte op om os.

Kampen mellem Danmark og Belgien gik i stå efter 10 minutter, da Christian Eriksen blev hyldet landet over. Video: Frederik Lange

- Undskyld, jeg er fucking heldig at spille foran jer (den danske presse, red.) og foran hele Danmark. Jeg sindssygt stolt af at være dansker. Tusind tak alle sammen. Alle I børn, der sidder derhjemme og drømmer. Bliv ved med at arbejde hårdt, fordi I kan være herinde en dag. Jeg var én af jer på et tidspunkt og så de her kampe. Nu er jeg her selv, og jeg er sindssygt taknemmelig. Så tak til hele Danmark og tak til alle omkring holdet. Det er fantastisk.

Braithwaite var tæt på at udligne mod Belgien

Martin Braithwaite spiller til daglig på en af de største fodboldadresser i Europa: Camp Nou i Barcelona.

Han har spillet 52 landskampe og scoret 9 mål. Torsdag aften var han tæt på sin tiende scoring i nationaldragten, men hans hovedstød med få minutter tilbage af kampen blev stoppet af overliggeren.

Danmark tabte 1-2 til Belgien og har 0 point for 2 kampe. Det betyder, at danskerne ligger sidst i gruppe B før den sidste spillerunde.