Damsgaard morer sig over kælenavn

Mikkel Damsgaard ved ikke, om han er klar til at lade kælenavnet "Damsinho" følge ham.

De fleste har vel oplevet et kælenavn opstå på fodboldbanen. Men de færreste har nok oplevet, at det bliver delt med hele fodboldeuropa.

Det gjorde Mikkel Damsgaard efter sin EM-debut torsdag.

Her storroste landstræner Kasper Hjulmand på det internationale pressemøde "Damsinho" for indsatsen i opgøret mod Belgien. Til morskab for den unge offensivspiller dagen derpå.

- Jeg ved ikke, hvad jeg tænker om det. Jeg tror, han har det helt tilbage fra Nordsjælland-tiden, hvor vi gik rundt og gav hinanden lidt kælenavne, smiler Damsgaard.

Ifølge den danske landstræner levede den unge offensivspiller op til sit kælenavn i kampen.

- Jeg har set ham, siden han kom fra Jyllinge til FCN som en lille knægt. Der spillede han også sådan der, det har han altid gjort, sagde Hjulmand på pressemødet efter kampen.

- Men lige at svinge sig op og gøre det på sådan en scene her. Vi har set det både i Sampdoria og her hos os. Han går ud og spiller på sin måde, lige meget hvem der er modstanderen. Han viste, at han bare er en super spiller. Det var vi glade for at se, lød det fra landstræneren.

Det er den største kamp, jeg har spillet i min karriere

Mikkel Damsgaard, landsholdsspiller

Største kamp i karrieren

De færreste havde forventet, at Mikkel Damsgaard ville være at finde i den danske startopstilling til Belgien-kampen, og det kom faktisk også bag på hovedpersonen selv, fortæller han.

- Men det er jo bare en chance, du må ind og tage. Du kan ikke gøre så meget mere end dit bedste.

- Som offensivspiller vil du selvfølgelig altid gerne score eller lave en assist. Men jeg er tilfreds med, at jeg holder fast i bolden og får skabt nogle chancer. Så er det bare ærgerligt som hold, at vi ikke kunne få et point, lyder det fra Damsgaard.

Det ændrer dog ikke på, at den unge dansker vil huske sin fjerde landskamp som noget helt særligt.

- Det er den største kamp, jeg har spillet i min karriere. Det var helt vildt at mærke støtten. Det er noget, jeg aldrig har prøvet før, så det var en helt vild fed kamp at spille foran alle fans og foran Danmark, lyder det.

"Damsinho" vil vinde

Nu er spørgsmålet som, om Mikkel Damsgaard er klar til at lade sig omdøbe.

Er du klar til at få det tilnavn?

- Haha. Det ved jeg ikke. Jeg vil da blive ved med at gøre mit bedste og håbe, at jeg kan hjælpe holdet endnu mere.

- Men vi vandt jo ikke kampen i går, så det kunne være fedt at være med til at vinde en kamp også, lyder det diplomatisk fra "Damsinho".

Næste opgave for danskerne venter mandag, hvor Rusland gæster København.

Kravet for danskerne er en sejr, hvis de skal have en chance for at gå videre fra gruppespillet.