EM fodbold

De Bruyne gik bevidst hen til det sted, hvor Eriksen kollapsede

Kevin De Bruyne viste sin respekt over for Christian Eriksen, da belgieren scorede til 2-1 i Parken.

Adskillige gange har han jublet ekstatisk og højlydt, når han har sendt bolden i nettet i en fodboldkamp.

Men da Kevin De Bruyne bragte Belgien i front med 2-1 mod Danmark, var energiudladningen en helt anden.

Af ren og skær respekt for Christian Eriksen, der lørdag faldt om med et hjertestop i kampen mod Finland, forholdt belgieren sig i ro. Ved scoringen bevægede han sig sågar ud mod en bestemt side af grønsværen og dæmpede jublen omkring sig.

- Jeg var selvfølgelig glad, men jeg respekterer folk her for meget (til at juble, red.). Jeg gik hen til den del af banen, hvor Eriksen kollapsede lørdag, og jeg forblev rolig, forklarede De Bruyne efter kampen ifølge britiske BBC.

Efterfølgende har Manchester City-stjernen delt et billede af jubelscenen på sin egen Instagramprofil.

Men som han også selv siger, var han naturligvis tilfreds med den vitale scoring, der sendte belgierne på sejrskurs i Parken.

Det kunne også ses i et kort øjeblik, da han med spredte arme løb ud mod tilskuerne og knyttede sine næver, hvorefter han blev hyldet af sine landsmænd.

En følelsesladet affære

Det endte godt nok med et dansk nederlag, og De Bruynes scoring til 2-1 blev også opgørets sidste.

Men kampen bød på så meget mere end fodbold. Allerede inden slaget var der meget snak om, hvordan Eriksen mon ville blive hyldet oven på hjertestoppet i premierekampen.

Efter det tiende spilminut afbrød dommeren opgøret, og hele Parken rejste sig op og sendte klapsalver afsted. Det gjorde spillerne også.

- Det viser det, som fodbold kan. Det er en fællesskabsfølelse, der kommer op i alle, lyder det fra TV 2 SPORTs fodboldkommentator Flemming Toft om hyldesten.

Han var selv til stede i Parken og lagde også mærke til De Bruynes gestus ved scoringen.

- Det viser noget om ham. Det viser, hvor sympatiske de største sportsfolk kan være. Det er en fantastisk markering over for Christian Eriksen, siger han.

Den belgiske angriber og holdkammerat til Christian Eriksen i Inter, Romelu Lukaku, viste også sin respekt. Det skete efter opgøret, da han hyldede hele det danske landshold for at have været i stand til at spille en flot kamp oven på den tragiske hændelse mod Finland.

Kevin De Bruyne lagde også op til Thorgan Hazard ved Belgiens udligning til 1-1.