EM fodbold

Eriksen opereret og udskrevet – sender hilsen til danskerne

Christian Eriksen takker for de mange hilsner og fortæller, at han efter omstændighederne har det fint.

Christian Eriksen er udskrevet fra Rigshospitalet efter en vellykket operation.

Det meddeler Dansk Boldspil-Union (DBU).

Eriksen har besøgt lejren i Helsingør fredag. Han vil nu rejse hjem og være sammen med sin familie.

- Tak for de utroligt mange hilsner det har været fantastisk at mærke. Operationen er gået godt, og jeg har det efter omstændighederne fint. Det har været fedt at se gutterne efter den flotte kamp i aftes. Jeg hepper på dem til kampen mod Rusland, siger Christian Eriksen ifølge DBU.

Den 29-årige dansker faldt om med hjertestop i Danmarks EM-åbningskamp mod Finland i lørdags og måtte genoplives på banen.

Har været stabil under indlæggelsen

Danskeren har efterfølgende fået indopereret en avanceret pacemaker – en såkaldt ICD-enhed – i kroppen.

Beslutningen blev taget, efter at Eriksen kollapsede og fik ét stød med en hjertestarter på græstæppet, inden han igen var ved bevidsthed. Derefter blev han kørt i ambulance til Rigshospitalet, hvor han har været indlagt til fredag.

Kampen blev tabt med 0-1 til Finland, og i torsdagens 1-2-nederlag mod Belgien blev Christian Eriksen hyldet både før og under kampen.

I kampens 10. minut valgt ud fra Eriksens rygnummer stoppede spillerne på begge hold spillet og gav sig til at klappe sammen med publikum i Parken.

Om Eriksen kommer til at genoptage sin karriere, er endnu uvist.

Han er på kontrakt i italienske Inter, med hvem han for nylig vandt mesterskabet. Men der er angiveligt regler i Italien, som gør det meget svært at få lov til at spille, hvis man har problemer med hjertet, uanset at han nu er blevet opereret for det.

Den hollandske landsholdsspiller Daley Blind, som er med ved EM, har også fået indopereret en ICD-enhed som Eriksen. Ifølge Hjerteforeningen er det en avanceret pacemaker, der kan stoppe livstruende anfald af hurtig hjerterytme fra hjertekamrene.