EM fodbold

Hjulmand henter dansk EM-optimisme i utrolig Portugal-præstation

Efter to nederlag er Danmark langt fra færdig ved EM. Kasper Hjulmand har allerede tænkt langt ud over gruppespillet.

To kampe. Nul point.

Umiddelbart er der ikke grund til den store optimisme i landsholdslejren, men med torsdagens pragtpræstation og turneringens struktur er det alligevel på sin plads at se frem mod gruppefinalen.

Med en sejr over Rusland kan Danmark spille sig videre ved EM, hvor det kan vise sig at være en fordel IKKE at vinde gruppen. Og hvis man først er videre, kan alt jo ske, som sportsfolk så ofte siger.

- De regerende europamestre fra Portugal spillede mod Østrig, Ungarn og Island i 2016. Da de tre kampe var spillet, havde de tre point. Og de blev europamestre, siger landstræner Kasper Hjulmand til TV 2 SPORT.

Og med den gyldne reference på plads fastslår han:

- Så vi tror på det.

- Nu angriber vi

Inden mandagens kamp mod Rusland står det klart, at en dansk sejr på alt andet end 1-0 med sender Danmark videre fra gruppespillet. Afhængigt af resultatet i Belgien-Finland kan en 1-0-sejr også være nok.

- I går (torsdag, red.) var første kamp, efter det vi oplevede. Det var en vigtig kamp. Og vi får ikke svært ved at samle os nu. Vi får ikke svært ved at banke igennem på mandag. Nu angriber vi, slutter Kasper Hjulmand.

Samme tro på dansk avancement og sportslig succes finder man hos de tre spillere, der fredag stillede op foran pressen:

Jannik Vestergaard: - Jeg synes, vi har spillet noget god fodbold. Hvis vi gør det igen mod Rusland, så slår vi dem også.

Pierre-Emile Højbjerg: - Den mulighed skal vi tage. Der er ikke så meget der. Vi skal videre.

Mikkel Damsgaard: - Vi glæder os til på mandag – det er en vanvittig kamp, vi skal spille. Vi kommer ud med 120 i timen og giver alt, hvad vi kan. Det er en kamp, vi SKAL vinde.

Danmarks kamp mod Rusland spilles mandag klokken 21.