Fodbold

Løvenkrands bliver træner i 1. division

Peter Løvenkrands griber tøjlerne i 1.-divisionsklubben Fremad Amager og vender dermed hjem til Danmark.

Den tidligere landsholdsangriber Peter Løvenkrands er ny cheftræner i 1.-divisionsklubben Fremad Amager.

Det oplyser fodboldklubben på sin hjemmeside.

Peter Løvenkrands, der spillede 22 landskampe for Danmark i sin aktive karriere, har i mange år spillet i udlandet. Som træner har han senest stået i spidsen for skotske Rangers' B-hold.

- Det har været et spændende forløb med flere kandidater til rollen som cheftræner i Fremad Amager, siger sportschef Jacob "Gaxe" Gregersen.

- Det har spidset til i løbet af den seneste uge, og Peter har efterladt et rigtig stærkt indtryk. Efter samtalerne var der ingen tvivl, om at han var vores klare førsteprioritet.

- Han kommer med en rigtig stor erfaring fra udlandet som spiller og har senest haft et stort ansvar i Rangers for nogle rigtig dygtige unge spillere, siger sportschefen.

Glæder sig helt sindssygt

Peter Løvenkrands forlod Danmark i 2000, da han skiftede fra AB til Rangers. Der spillede han i seks år og blev populær blandt klubbens fans, inden han drog videre.

Senere spillede han i Schalke 04, Newcastle og Birmingham. I 2014 stoppede han den aktive karriere og kastede sig over trænergerningen.

- Jeg glæder mig helt sindssygt til at komme ind på trænerkontoret og møde stab og spillere på mandag. Det er en fantastisk følelse at skrive under på kontrakten, hvor jeg nu kan se frem til mit første fodboldmæssige ophold i Danmark efter mere end 20 år i udlandet, siger Løvenkrands.

Han fortæller, at han i Rangers hentede inspiration fra sit samarbejde med den tidligere Liverpool-stjerne Steven Gerrard, som er cheftræner i den skotske storklub.

Nu skal han forsøge at løfte Fremad Amager, som i den seneste sæson endte i den nedre halvdel af landets næstbedste fodboldrække.