EM fodbold

Sådan så det ud, da Danmark satte alt på pause og hyldede Eriksen

Efter de første 10 minutter af kampen mellem Danmark og Belgien skete der noget smukt til ære for Christian Eriksen.

Det var efterhånden alment kendt, at en markering ville finde sted i Parken efter 10 spilleminutter i kampen mellem Danmark og Belgien. En markering til ære for Christian Eriksen, der til hele verdens chok faldt om med et hjertestop i premierekampen mod Finland.

Men hvordan hyldesten præcist ville se ud, har man kun gisnet om. Lige indtil uret passerede 10 minutter i hovedstaden.

Nogle minutter efter en lynscoring fra Yussuf Poulsen, som sendte Parken i ekstase, var Belgien i boldbesiddelse på den danske banehalvdel, og det var tydeligt, at noget var i gære i den vanvittige lydkulisse. Kampens hollandske dommer, Björn Kuipers, tog sin fløjte i munden og afbrød kampen.

Alle tilskuerne rejste sig følelsesladet op, klappede og sendte en regn af larm nedover grønsværen. Derefter krammede flere af spillerne hinanden. Heriblandt Romelu Lukaku, der omfavnede Thomas Delaney og siden Simon Kjær.

- Hold op en fantastisk hilsen. Jeg har aldrig oplevet noget så smukt og dedikeret i fællesskab i en fodboldkamp, sagde TV 2 SPORTs fodboldkommentator Flemming Toft om kulissen.

Hele landet var med

Det var ikke kun i Parken, den fynske midtbanekreatør blev hyldet.

For det endte faktisk med at blive en begivenhed, der rungede og spredte sig rundt om i det danske land samt i den belgiske hovedstad. Alt imens Eriksen kunne følge med fra sin hospitalsseng på Rigshospitalet få hundrede meter fra Parken i København.

I Bruxelles stimlede mange håbefulde supportere sammen på en fortovscafé, der viste kampen. Fansene flyttede deres blik fra skærmen og klappede med i det 11. minut, selvom de kort forinden havde set deres land indkassere en scoring.

Klapsalver fra Bruxelles i det 10' minut i kampen mellem Danmark-Belgien.

På Folkemødet på Bornholm fulgte man ligeledes med på en storskærm, og her sendte fans fra nær og fjern også klapsalver afsted til ære for Eriksen.

Det samme skete i Ringsted, Viborg, Aalborg og på Ofelia Plads i København. Du kan se den smukke gestus i videoen i toppen af artiklen.

Har været på tale i længere tid

Kort før de danske og belgiske spillere trådte ud på græsset i Parken, viste et luftfoto billeder af en gigantisk spillertrøje med Eriksens nummer 10 på ryggen, der stort set fyldte halvdelen af banen.

Derudover var der talrige bannere på tilskuerrækkerne, der hyldede danskeren, mens sangen You'll Never Walk Alone blæste ud af højtalerne.

Allerede nogle dage før torsdagens opgør mod Belgien var der godt gang i snakken om en hyldest til Danmarks nummer 10.

Først fik en opfordring om stående klapsalver fra tilskuerrækkerne i Parken enorm rækkevidde på de sociale medier og blev delt igen og igen.

Onsdag meldte den belgiske skarpretter og Eriksens holdkammerat i Inter, Romelu Lukaku, sig så på banen, da han på et pressemøde oplyste, af det belgiske landshold også vil tage del i hyldesten.

Torsdag morgen løftede Dansk Boldspil-Union (DBU) sløret for, at Danmarks Tifohold også var med i de store planer. Planer, som hele Danmark og verden fik at se i det 11. minut.

Christian Eriksens tilstand har været stabil siden indlæggelsen i lørdags, men som en konsekvens af hjertestoppet skal han have en avanceret pacemaker – en såkaldt ICD-enhed – ind i kroppen.

Danmark endte med at tabe kampen til Belgien med 2-1.