EM fodbold

- De fleste kender ikke Danmark, siger dansker i russisk liga

Niveauet hos det russiske nationalhold lever ikke helt op til selvforståelsen i befolkningen, vurderer Rubin Kazans Oliver Abildgaard.

Hos bookmakerne er der bred enighed om, at Danmark er favorit til skæbnemødet med Rusland på mandag.

Men i den russiske befolkning er narrativet ikke nødvendigvis det samme.

Det er en meget stolt fodboldnation, der måske har lidt højere tanker om sig selv, end hvad deres potentiale berettiger til

Oliver Abildgaard, Rubin Kazan

Det fortæller den danske fodboldspiller Oliver Abildgaard, der til daglig gør sig i Rubin Kazan i Rusland. Her oplever han ikke det store kendskab til Danmark.

- Det er ikke alle, jeg møder på gaden herovre, der overhovedet ved, hvad Danmark er. Alene af den grund har de jo nok lidt højere tanker om sig selv end om os, fortæller den tidligere AaB-spiller til TV 2 SPORT.

- Jeg er nået til et punkt, hvor jeg bare siger, at jeg kommer fra Skandinavien, for det er mest Sverige, de kender. Men forhåbentlig kommer de til at vide mere om Danmark inden længe, griner Oliver Abildgaard.

Midtbanespilleren skiftede til russisk fodbold sidste sommer og har i øvrigt nydt stor sportslig succes.

En stolt fodboldnation

For det russiske nationalhold i fodbold har succeserne langt fra været regelmæssige de senere år.

Men det har ikke ændret på selvforståelsen i landet, der som en del af Sovjetunionen sejrede i den allerførste EM-slutrunde i 1960.

- Det er en meget stolt fodboldnation, der måske har lidt højere tanker om sig selv, end hvad deres potentiale berettiger til, mener Oliver Abildgaard.

- I og med at det er så stor en nation, tror jeg ikke, at de kan lide at blive kaldt en af de mindre nationer i fodboldverdenen, som de måske er lige nu, lyder der fra Rubin Kazan-spilleren.

- Så det bliver spændende, om de kan komme ud og overpræstere, for jeg vil mene, at det er det, der skal til, hvis de skal have en chance for at få point mod Danmark.

U21-landsholdet overraskede russerne

At russerne ikke regner dansk fodbold for det store, oplevede Oliver Abildgaard, da U21-landsholdene stod over for hinanden i EM-gruppespillet i marts.

Her sejrede Danmark sikkert med 3-0.

- Før kampen hæftede jeg mig ved, at de nok ikke så Danmark som et hold, der skulle gå ind og dominere dem, hvilket de jo så gjorde. Efterfølgende måtte de tage hatten af og erkende, at de var rigtig gode, fortæller Abildgaard.

Så U21-herrerne viste vejen?

- Ja, jeg tror i hvert fald, at russerne fik en stor overraskelse over, hvor meget de haltede efter i den kamp, lyder det fra Abildgaard, der selv er tidligere U21-landsholdsspiller for Danmark.

Abildgaard står også noteret for én enkelt A-landskamp. Søndag havde danskeren første træning efter sommerferien med Rubin Kazan.

I København står opgøret mellem Danmark og Rusland på mandag.

Russerne er godt stillet med uafgjort, mens danskerne efter to nederlag skal vinde for at gøre sig forhåbninger om at fortsætte i EM-turneringen.