EM fodbold

- Den er så fed, men alligevel er den også virkelig grim

Eurowomans moderedaktør Barbara Gullstein har kigget de 24 nationers EM-dragter igennem og udvalgt de 10 fedeste trøjer og 2 bobler.

Første runde ved sommerens EM er overstået, og vi har derfor haft mulighed for at se samtlige 24 hold i aktion.

Det store fokus har naturligvis været på, hvor de forskellige mandskaber står rent sportsligt, men det har også været første rigtige mulighed for at se de forskellige spilletrøjer på den helt store scene.

I den anledning har vi på TV 2 SPORT skiftet den hurtige sportsbrille ud med designerbrillen og allieret os med Eurowomans moderedaktør, Barbara Gullstein. Hun har nedenfor forsøgt at give sit bud på de ti fedeste EM-trøjer. Samtidig har hun udvalgt to trøjer, der deler vandene.

Helt overordnet er modeeksperten dog godt tilfreds med niveauet på årets EM-trøjer.

- Jeg synes virkelig, det er nogle fede trøjer. Som moderedaktør er det tydeligt, at de her trøjer afspejler noget af det, vi har set i modeverdenen med retro T-shirts. Jeg kunne sagtens se flere af trøjerne fungere på daglig basis, uden at det bliver sådan: "Nu er der landskamp, så nu har vi landsholdstrøje på", siger Barbara Gullstein.

Nederst i artiklen kan du stemme på din favorit.

10: Hollands hjemmebanetrøje

- Den er vildt kraftfuld og unik. Man er ikke i tvivl om, at det er Holland. Det, der taler imod den her trøje, er den der grafik, der er på. Jeg er ikke fan af det, men jeg vil stadig gerne have den på listen. Det er en flot orange farve, den træder ud, og jeg bliver helt glad, når jeg ser den. Og så synes jeg bare, deres logo med løven er vildt flot.

9: Frankrigs udebanetrøje

- Less is more. Både hanelogoet og Nike-logoet træder frem. Den er tæt på at være kedelig, men jeg synes, at den er meget typisk franskmændene. Den er helt laissez-faire, og så rammer de den bare lige i røven. Den er super smagfuld, og den røde og blå linje gør hele forskellen, så den ikke bliver kedelig.

8: Tysklands udebanetrøje

- Den er næsten kedelig, fordi den bare er sort. Men det er alligevel altid in fashion. Den er underspillet, men virkelig flot. Og så synes jeg, det er rigtig fint, at striberne er grå. De her to nuancer, der er så tæt på hinanden, men hvor man alligevel kan se detaljerne, fungerer bare.

7: Tysklands hjemmebanetrøje

- Igen har jeg bare en svaghed for de her grafiske striber. Sort og hvid jeg synes, det er flot. Jeg ved godt, der også er en trend inden for sportens verden med lyserøde og turkise fodboldstøvler.

- Det synes jeg også, er fint nok, fordi drengene kan få noget personlighed frem på banen, men nogle gange er det også bare rart med noget ro på øjet. Og det synes jeg, faktisk Tyskland har.

6: Danmarks hjemmebanetrøje

- Jeg bliver helt nostalgisk, når jeg kigger på den. Men det, jeg godt kan lide ved den, er igen, at den er retro, og jeg kan rigtig godt lide de her beskæringer, der går fra halsen og ned til armhulerne. Og så den her røde stribe nederst på ærmerne, som også er en god finish på trøjen.

- Det synes jeg også er meget flot. Og så er der den her lydbølge i nakken, hvor jeg bare må sige, at jeg er kæmpe fan af symbolikken. Jeg synes, det er en virkelig flot trøje, vi har. Jeg kunne lige så godt have valgt den hvide trøje, men den røde er bare ikonisk.

5: Ungarns udebanetrøje

- Umiddelbart er det bare en helt klassisk T-shirt med de her flaskegrønne sidepaneler. Det er ligesom det, der gør det for mig. Når jeg ser på tøj og kigger på mode, handler det også om nogle følelser, der bliver vækket inde i mig. Og jeg blev bare tiltrukket af Ungarns trøje, da jeg så den.

- Jeg ved ikke, om det er, fordi den er så underspillet, samtidig med at der er så mange detaljer. Det er helt klart de grønne paneler, der løfter den og giver den lidt ekstra.

4: Sveriges udebanetrøje

- Jeg synes, den er helt vildt flot med den her mørkere blå. Normalt er jeg ikke så stor fan af gul og blå kombineret, men jeg synes, at den her blå farve er sindssygt flot, fordi den er lidt mørkere og lidt dybere, hvilket giver et eksklusivt look. Og så er jeg bare stor fan af striber på trøjer. Det fungerer rigtig godt.

3: Tyrkiets hjemmebanetrøje

- Den er så flot, fordi den er så simpel, men super effektuld med det her flotte symbol, som Tyrkiet er så heldige at have på deres flag. Og så har den bare et flot retroudtryk, som gør, at den nærmest ligner en helt almindelig T-shirt.

2: Kroatiens hjemmebanetrøje

- Det er den trøje, jeg har altid har set som den flotteste. Men nu vandt Rusland så i denne omgang. Ét er, at den står ud med de grafiske tern. Men noget andet er, at vi ser de her overdimensionerede tern meget i øjeblikket. Så den er meget fashionabel.

1: Ruslands udebanetrøje

- Den her trøje ligner noget, som designeren Demna Gvasalia, der er designer for Vetements og Balenciaga, kunne lave. Han har taget hele det her retrolook ind på catwalken. Jeg synes, at den russiske trøje er vildt flot. Både farverne og de der brede striber, som for mig leder tankerne hen på polosportens verden.

- Og så fungerer rød, hvid og blå bare megagodt her.

Boblerne:

Finlands udebanetrøje

- Den ligner nærmest en Ralph Lauren-polo med det der pretty college-look. Der er nogle flotte detaljer på i form af knappelukningen og kraven. Det løfter den, og det gør, at den ser mere færdig ud end mange af de andre trøjer, vi ser.

- Men når jeg så ser den på, synes jeg alligevel, den sidder lidt for stramt. Når den hænger løst, er den fin, men når spillerne får den på er det... Ej, men jeg ved ikke. Jeg er splittet her.

Portugals udebanetrøje

- Jeg synes, den er så fed, men så alligevel er den også virkelig grim på grund af den der mintgrønne farve. Hvad er det for noget? Er den forvasket? Og så de der striber, der forstyrrer så meget. Det clasher for meget.

- Men nu så jeg så kampen, de spillede mod Ungarn, og det ser jo bare skideflot ud på banen. Det gør det bare. Så jeg er igen splittet, men det kan også noget, at man i hvert fald bliver opmærksom på dem. Den står ud.

Afstemning

Hvilken EM-trøje kan du bedst lide?