EM fodbold

- Jeg er taknemmelig og stolt, siger Simon Kjær

Den danske landsholdsanfører Simon Kjær satte for første gang ord på den oplevelse, han havde i forbindelse med Christian Eriksens hjertestop.

Simon Kjær viste sig som en sand anfører, da han gik forrest, da det var sværest.

Den danske landsholdsanfører tog ansvar, da Christian Eriksen kollapsede og fik hjertestop mod Finland lørdag. Han har ikke talt med pressen siden, men søndag eftermiddag satte han for første gang ord på episoden, hvor store beslutninger måtte tages.

- Jeg har været utrolig taknemmelig for al den støtte, jeg har fået. Det har været et okay sted for mig at være heroppe i truppen med alle de fantastiske holdkammerater. Jeg har brugt meget ham, der sidder ved siden af mig (Kasper Schmeichel, red.). Han har været en kæmpe støtte, men det har alle været, siger Simon Kjær på pressemødet inden Rusland-kampen mandag.

Han er en fantastisk spiller og anfører – men også menneske. Danmark kunne simpelthen ikke bede om mere

Kasper Schmeichel om Simon Kjær

- Den måde, jeg reagerede på, reagerede Kasper og de andre spillere også på: som en enhed. Det er vildt at se tilbage på, og jeg er taknemmelig og stolt over den måde, vi har håndteret det hele på. Vores sammenhold har været fundamentalt for os. Det var en aften, vi aldrig kommer til at glemme.

Schmeichel beundrer Kjær

Kasper Schmeichel fortæller efterfølgende, at han er dybt beæret over det, Simon Kjær præsterede, da han havde meget hvilende på sine skuldre.

- Man viser, hvem man er i sådan nogle situationer. Simon viste lige præcist, hvilket stort menneske og stor anfører han er. At skulle stå og se på, hvad der skete, at have overskud og at lede, det kræver en overmenneskelig styrke. En rigtig mand og en rigtig anfører tør at vise, når det gør ondt. Jeg har også sagt til Simon, at det beundrer jeg ham for.

- Han er en fantastisk spiller og anfører men også menneske. Danmark kunne simpelthen ikke bede om mere, siger Kasper Schmeichel.

- Man skal respektere, at Eriksen skal have pause

Simon Kjær fortæller, at han har brugt sine holdkammerater til at tackle episoden, og han beskriver det som "en intens proces".

Derfor har de også fundet et fristed i at komme på banen igen.

- Vi andre er stille roligt videre, og vi gør det, vi kan gøre noget ved nemlig at spille fodbold. Den opbakning, vi fik mod Belgien, har jeg aldrig oplevet før, siger Simon Kjær.

- Vi er taknemmelige for, at Christian er okay. Han er med sin familie nu og skal igennem lang proces, så derfor ønsker jeg også, at han får den tid, der skal til. Man skal respektere det.

Danmarks skæbnekamp begynder mandag klokken 21.00.