EM fodbold

Kjær og Hjulmand sender opråb til danske fans

Både Kasper Hjulmand og Simon Kjær pointerede på søndagens pressemøde, hvor vigtig støtten fra de danske fans bliver i den afgørende kamp mod Rusland.

Når man har spillet for klubber som AC Milan, Sevilla og AS Roma og har optrådt i både Bundesligaen, Serie A og La Liga, så har man oplevet lidt af hvert.

Men den kulisse, som de danske landsholdsfans skabte i Parken til kampen mod Belgien torsdag aften, står alligevel som noget ekstraordinært for Simon Kjær.

- Den opbakning, vi fik den anden aften, er det vildeste, jeg nogensinde har prøvet. Selvfølgelig var det også en meget, meget speciel aften, men jeg har aldrig oplevet Parken sådan før, sagde Simon Kjær på søndagens pressemøde før den altafgørende gruppekamp mod Rusland mandag aften.

Og hvis det skal blive til dansk sejr og dermed videre avancement ved EM i den kamp, så kan netop de danske fans spille en vigtig rolle ifølge Kjær.

- Så jeg vil gerne opfordre til, at vi kan få den samme opbakning i morgen (mandag, red.), siger Simon Kjær.

- Hvis vi kan bygge den energi op, som vi byggede op til kampen mod Belgien, så er jeg fortrøstningsfuld. Hvis vi kan få den opbakning igen, hviler jeg også så meget i det her hold, at så skal vi nok få, hvad vi kommer efter.

Vi har virkelig behov for et stadion, der gynger

Kasper Hjulmand

Opfordring fra landstræneren

Kasper Hjulmand er landstræner for det danske fodboldlandshold. Det vil han ikke løbe fra.

Men lige siden sin tiltræden som landstræner har han igen og igen understreget, at det ikke er "hans hold", det er "vores hold", som han så ofte siger. Hele Danmarks hold.

Også inden mandagens skæbnekamp mod Rusland i Parken inddrager Hjulmand hele Danmark i holdets mission om at kvalificere sig til ottendedelsfinalerne ved EM-slutrunden.

For med den rette støtte fra Parken kan danskerne drive det langt.

- Vi har virkelig behov for den samme opbakning, som vi fik sidst. Vi har virkelig behov for et stadion, der gynger. Til at animere os endnu engang og til at svinge os op til sådan en præstation, som vi leverede sidst, sagde Kasper Hjulmand på søndagens pressemøde og fortsatte:

- Så er vi topklar til en forhåbentlig magisk aften i Parken, hvor vi kan få taget til at lette igen. Og denne gang helst med en sejr som udgang.

Danmark møder Rusland mandag aften klokken 21.00 i Parken.

Efter nederlag i de to første kampe mod Finland og Belgien har danskerne nul point og er under gevaldigt pres. Rusland har tre point efter de første to kampe.

Men med en sejr kan Danmark fortsat nå at gå videre som nummer to i gruppen, hvis Belgien samtidig formår at besejre Finland.