EM fodbold

Målmand forlod EM, men nåede ikke fødslen

Yann Sommer er tilbage i Schweiz' trup til skæbnekampen mod Tyrkiet, efter han rejste hjem og så sin nyfødte datter.

Hvis et europamesterskab er hektisk nok i sig selv, tåler det ingen sammenligning med de dage, Yann Sommer har været igennem.

Sent onsdag aften fløj han til Köln efter 0-3-nederlaget til Italien. Hans andet barn var på vej.

- Jeg ville selvfølgelig gerne have nået fødslen i tiden, men lykken tog over, og jeg glemte hurtigt, at jeg kom for sent, siger Yann Sommer ifølge Aargauer Zeitung.

Målmanden, der til daglig spiller i tyske Borussia Mönchengladbach, brugte en dag sammen med sin kone og deres nu to børn.

Fra fodboldspiller til familiefar

Dagen efter rejste han tilbage til Rom for at samles med landsholdskammeraterne frem mod søndagens skæbnekamp mod Tyrkiet - som i øvrigt spilles i Aserbajdsjan.

- Det var meget følelsesladet. Øjeblikket, da jeg ankom til hospitalet og kunne kramme min kone og datter, kunne ikke være meget bedre. Selvfølgelig var det også en smule stressfyldt, men jeg nød det. Vores to børn så hinanden. Det er vidunderligt at opleve sådan noget, siger han.

- Man er nødt til at kunne skille tingene ad. Jeg er ret hurtig til at skifte fra fodboldspiller til familiefar. Efter kampen (mod Italien, red.) var jeg selvfølgelig meget skuffet. Og derefter ekstremt euforisk og emotionel.

Tvunget til sejr

Schweiz har kun ét point og er tvunget til sejr i søndagens kamp mod Tyrkiet, hvis holdet skal videre til 1/8-finalerne.

Nu har Yann Sommer vendt om på personlighederne. Denne gang fra familiefar til fodboldspiller.

- Det eneste, der betyder noget, er 1/8-finalerne. Vi vil komme ind til kampen med en masse energi og vise en stor præstation for Schweiz, siger Yann Sommer.

De afgørende kampe i gruppe A spilles søndag klokken 18 og kan følges live på sport.tv2.dk.

  • Italien-Wales
  • Schweiz-Tyrkiet

De to bedste hold fra hver gruppe og de fire bedste treere går videre.