EM fodbold

Russisk vrede over danske regler

Kort før den sidste EM-gruppekamp kommer endnu et russisk opråb om at lukke fans ind i Danmark.

Det har mødt massiv kritik, at udenlandske fodboldfans' adgang til Danmark er udfordret af isolationsrestriktioner, og få dage før den sidste gruppekamp i Parken gentages pointerne.

Det russiske forbund har tidligere anmodet om en lempelse af restriktionerne, og den opfordring går nu igen fra den russiske ambassade i København. Det skriver Sport Express, efter at der var både finske og belgiske fans i Parken til Danmarks første EM-kampe.

- Den nuværende situation for russiske fans er et eksempel på dobbeltmoral og russofobi i det officielle København, lyder det i et statement fra den russiske ambassade ifølge Sport Express.

- Danmarks evne til at være vært for internationale sportsbegivenheder – der ifølge dem selv skal være upolitiske – er meget tvivlsom. Vi beder jer om at fjerne restriktionerne fra vores fans, så de kan komme ind til EM-kampene inklusive opgøret mellem Danmark og Rusland den 21. juni.

Kritikken mod Danmark går på, at tilrejsende fra Rusland skal i isolation ved ankomsten til Danmark, fordi Rusland er markeret som orange i Udenrigsministeriets rejsevejledninger. Det samme gælder for Finland og Belgien.

Det er uvist, om de finske og belgiske fans i Parken er herboende, om de har været i isolation, eller om de er rejst ind fra et af de lande, der ikke er markeret som orange.

TV 2 SPORT forsøger at få en kommentar fra de danske myndigheder samt en uddybning fra den russiske ambassade.