EM fodbold

Schweiz efterladt i uvished, mens Italien og Wales er videre

Italien og Wales er direkte videre fra gruppe A ved EM. Schweiz ligger lunt i svinget til at avancere blandt de bedste treere, men må vente.

Skal schweizerne pakke deres kufferter og rejse hjem - eller skal de spille 1/8-finale?

Det er det, som landsholdsspillerne må vente med at få svar på i de kommende dage, efter at alle kampe er spillet i EM's gruppe A.

Sådan endte søndagens kampe

  • Italien - Wales: 1-0
  • Schweiz - Tyrkiet: 3-1

Schweiz vandt nemlig sikkert over Tyrkiet og har forsat en god chance for at gå videre, selvom de ikke sluttede blandt de to øverste.

De fire bedste nationer på tredjepladsen i grupperne, går nemlig også videre. Og med fire point i dette regnskab ligger schweizerne lunt i svinget. Dog kan de ikke være helt matematisk sikre endnu.

De må afvente afgørelserne i de øvrige grupper de kommende dage.

Danmark kan møde Wales

Med tre nederlag i tre kampe er Tyrkiet ude af EM.

Det står også klart, at Italien i ottendedelsfinalen skal møde toeren i gruppe C, som bliver en direkte duel mellem Ukraine og Østrig, på lørdag i London.

Men vigtigere - set med danske briller - skal Wales som toer i gruppe A møde toeren i gruppe B, som kan blive Danmark, lørdag klokken 21 i Amsterdam.

Danmark kæmper for EM-avancement og en mulig andenplads i sin gruppe mandag aften mod Rusland.

Shaqiri i storform

Schweiz var tvunget til at tage en storsejr over Tyrkiet for at indhente fire mål på Wales, hvis holdet skulle sikre sig andenpladsen i gruppe A.

Den opgave tog schweizerne alvorligt, og allerede efter seks minutter sendte Haris Seferovic holdet i front på det olympiske stadion i Baku.

20 minutter senere fordoblede Xherdan Shaqiri føringen med en perle af et mål fra kanten af feltet.

Også den schweiziske keeper i kampen, Yann Sommer, skal fremhæves for flere flotte redninger undervejs. Desværre for schweizerne var Sommer ikke i nærheden af bolden, da Irfan Kahveci scorede tyrkernes første mål i slutrunden og reducerede.

Kort efter kom der dog atter spænding om andenpladsen, da Shaqiri med sin anden scoring i kampen afsluttede et fint kontraangreb. Med godt ti minutter igen sendte Granit Xhaka et frispark på stolpen, og kort efter lignede det, at Arsenal-spillerne blev snydt for et straffespark, men Schweiz måtte nøjes med 3-1-sejren.

Italien satte trumf på i Rom

I Rom stod Matteo Pessina for Italiens første mål efter et frispark, som Marco Verratti sendte hårdt ind i feltet. Pessina snittede bolden med skinnebenet, og sendte den forbi en chanceløs Danny Ward i det walisiske mål.

Målet blev fejret, som havde italienerne vundet EM.

Ti minutter inde i anden halvleg blev opgaven med at køre sejren hele vejen i hus endnu nemmere for italienerne, da Wales' Ethan Ampadu fik vist det røde kort for en grov tackling.

Det blev dog ikke til flere scoringer i kampen, men 1-0-sejren var også nok for Italien.