EM fodbold

Conte reagerer på Eriksen-kollaps

Antonio Conte takker alle de holdkammerater, læger og andre, der har hjulpet Christian Eriksen.

Christian Eriksen skal tage det roligt.

Det er beskeden fra Inters tidligere cheftræner, Antonio Conte, efter et interview med den italienske radiostation Radio anch’io sport.

Da Christian Eriksen pludselig kollapsede og fik hjertestop under EM-premieren mod Finland, var det med Antonio Conte som seer på italiensk tv.

- Det var et forfærdeligt øjeblik. Jeg så kampen helt alene. Der skete noget virkelig slemt. Jeg har tilbragt rigtig meget tid tæt på ham, og at se ham ligge der med åbne øjne... Jeg fik det dårligt, og det ramte mig hårdt.

- Jeg er glad for, at han fik den bedst mulige hjælp. Christian er igen i live. Vi er skal takke hans holdkammerater og dem, der hjalp ham. Vi er nødt til at forberede os på sådanne situationer, siger Conte ifølge Tipsbladet.

Christian Eriksen blev efterfølgende indlagt på Rigshospitalet, hvor han i sidste uge fik indopereret en pacemaker - en såkaldt ICD - i kroppen.

Eriksen skal "nyde livet"

Han er nu udskrevet og tilbringer tid med sin familie, mens det danske fodboldlandshold forsøger at spille sig videre til ottendedelsfinalen ved EM.

Antonio Conte opfordrer Eriksen til at komme sig helt, inden han skal overveje, hvad næste skridt er.

- Jeg ønsker, at Christian tager det roligt og nyder livet. Derefter kan han kigge på mulighederne for at spille videre. Fodbold kommer i anden række, siger Antonio Conte, der sammen med Eriksen og Inter vandt det italienske mesterskab for få uger siden.

Christian Eriksen har spillet i Inter siden januar sidste år, men efter kollapset i Parken, er der nu opstået tvivl om, hvorvidt det er muligt at fortsætte i den italienske storklub, da regler foreskriver, at man ikke må spille i Serie A, hvis man har en pacemaker i kroppen.

Efter Inters første mesterskab i ti år besluttede klubben og Conte at ophæve kontrakten. Afløseren Simone Inzaghi er allerede præsenteret.