EM fodbold

- Han gjorde det fremragende! Med overblik, elegance og teknik

TV 2 SPORTs fodboldkommentator Flemming Toft giver karakterer til de danske spillere efter EM-gruppekampen mod Rusland.

Sådan var de klædt, og de gjorde rent som en hvid tornado.

Det var en fest i Parken, som ingen ende ville tage, da først tålmodigheden havde banet vej. 10 dage i følelsernes vold endte i en samhørighed, hvor fans og landsholdet krammede, og denne formentlig sidste slutrundekamp i Parken gav et afsæt til det videre forløb, som ikke kan tænkes bedre.

Aftenens billede nægter at forlade nethinden - “vi står sammen side om side”. Symbolet på det danske avancement. På og udenfor banen. På og udenfor bænken.

Målene kom, jublende arme, skrig og skrål - Kasper Hjulmand fik sin første rigtigt store triumf. Og tro mig: Han og drengene vil have mere. Og det kan de få. Det samme kan alle fodboldens fans, når Danmark møder Wales på lørdag.

Tofts karakterbog

Karakterskalaen
 1. 6Høj klasse
 2. 5Klasse
 3. 4Over middel
 4. 3Middel
 5. 2Under middel
 6. 1Ikke så godt
 7. 0Dumpet
 8. UBUden for bedømmelse
 • Kasper Schmeichel

  Målmand

  Han havde redningen efter 17 minutter på stor, russisk chance, og ellers ikke det store i arbejdsøjemed. Men en ankermand. 

  4
  Din karakter
 • Andreas Christensen

  Forsvarsspiller / Kampens spiller

  En del af tremandsforsvaret, men rykkede mere op på midtbanen efter et kvarter, når danskerne var på bolden. Stødte med frem og gjorde det fremragende! Med overblik, elegante bevægelser og teknik. Også da han røg tilbage. Og så kom det rene spark til 3-1.  Tæt på med et hovedstød mod slutningen. Kampens spiller.

  6
  Din karakter
 • Simon Kjær

  Forsvarsspiller

  Vandt slet ikke de dueller, han normalt gør. Og lidt placeringsfejl. Tydeligt “brugt” efter de første 45 minutter. Men han er en ukuelig fighter, der nægtede at give op - kaptajn på forreste række. Han hev sig op til en fornem anden halvleg.

  5
  Din karakter
 • Jannik Vestergaard

  Indledte ret godt, men så fulgte nogle fejl, blandt andet omkring den største russiske mulighed til Golovin. Han fik spillet sig noget op, blandt andet på grund af sin fysik.

  3
  Din karakter
 • Joakim Mæhle

  Forsvarsspiller

  Ivrig som sædvanlig. Og den energi var med til at hive meget op i spillet, når det hang. Han bliver bare ved og ved. Det er smittende, fordi det river op i med- og modspillere. Og målet til 4-1 var fortjent fra hans fødder, for han gik så meget efter det.

  5
  Din karakter
 • Daniel Wass

  Forsvarsspiller

  Igen en disciplineret indsats, og han kan give den fuld gas, for i Stryger er en fuldgod erstatning, når der ikke er mere gas på Wass.

  4
  Din karakter
 • Thomas Delaney

  Midtbanespiller

  Krigeren, der aldrig giver op, selv når boldspillet ikke fungerer. Og så er det, at han kommer tilbage i sin værdifulde rolle. Hårdt arbejde og stor betydning i maskinrummet.

  4
  Din karakter
 • Pierre-Emile Højbjerg

  Midtbanespiller

  Igen en af de fremtrædende for Danmark, fordi han insisterer i sit spil. Stort arbejdsområde - utroligt, at han har kræfterne efter en sæson med samtlige minutter i Premier League og i denne slutrunde. Havde et godt spark før pausen - første danske afslutning efter en halv time. Virkede slidt til sidst.

  5
  Din karakter
 • Mikkel Damsgaard

  Midtbanespiller

  Den lille, drengede troldmand bliver mere og mere voksen. Arbejdede hårdt og lavede det, han elsker i legen med bolden. Hans 1-0-mål var en ren perle, følt ind med skru og fart. Hvilken teknik. Høj klasse. Yngste danske EM-målscorer nogensinde. 

  5
  Din karakter
 • Martin Braithwaite

  Angriber

  Det konstruktive var ikke med Braithwaite i denne kamp. Men også han gav den en for holdet. Løbe, løbe, løbe. Og han var altså med til at rive op i modstanderen.

  3
  Din karakter
 • Yussuf Poulsen

  Angriber

  Flagrende og virkede i vildrede, fordi han ikke altid fik bolden under kontrol. Men hans arbejdsmæssige indsats skal roses - igen. Og så var han der, da en klokkeren, russisk fejl skulle udnyttes.

  3
  Din karakter
 • Jens Stryger Larsen

  Forsvarsspiller

  Kom ind og fik den sidste halve time i stedet for Daniel Wass. Det er et bevis på, at der er alternativer også på den plads. Et godt indhop. Ivrig og med rutine.

  3
  Din karakter
 • Kasper Dolberg

  Angriber

  Han er ikke, hvor Dolberg skal være. Eller rettere: Hvor vi håber, han er. Hvorfor? Han kom ind, men fik ikke så meget ud af det.

  2
  Din karakter
 • Kasper Hjulmand

  System- og startopstillingen var den samme som mod Belgien. men med helt andre spillepræmisser. Tålmodigheden kom i spil, og Hjulmand ændrede system undervejs, og han blandede kortene rigtigt igen. Lederen over dem alle. Hans største bedrift - knock-out kampene venter.

  5
  Din karakter