EM fodbold

Mange afslutninger, men få danske mål: - Vi skal nok få hul på den byld

Den danske landstræner mener, at det er små ting, der skal justeres, for at Danmark begynder at score på nogle sine mange chancer.

Danmark er røget ned på tredjepladsen efter Italien og Schweiz, men før kampene i gruppe A søndag toppede landsholdet statistikken for flest afslutninger ved EM.

Det er dog blot blevet til et enkelt mål på i alt 45 forsøg i kampene mod Finland og Belgien.

Står det til landstræner Kasper Hjulmand er det små ting, der skal ændres, for at landsholdet kan give de danske fans flere mål at juble over.

- Grundlæggende skal vi gå ud og gøre mere af det samme. Justere på nogle ting, kigge godt på lige den del af spillet, men ikke glemme alt dét, der ligger bag. Alt det gode vi gør. For det er fundamentet for, at vi har kunnet afslutte så meget, som vi har gjort.

- Vores presspil og intensitet, vores evne til at stoppe de angribere, som står dernede, vores forsvarsspil. Alt det er fundamentet for, at vi kan komme op og afslutte. Og hvis man kun siger, at nu skal vi bare afslutte, så mister man noget af det andet.

- Det er sammenhængende, og det er små ting, og vi skal nok få hul på den byld. Det er jeg helt sikker på, sagde Kasper Hjulmand på et pressemøde søndag forud for kampen mod Rusland mandag aften.

Kunne have spillet chancen større i nogle situationer

Hjulmand mener, at landsholdet i nogle tilfælde i de første kampe mod finnerne og belgierne har været uheldige.

Som for eksempel da Martin Braithwaite headede bolden på trekantssammenføjningen mod Belgien og var tæt på at sikre Danmark 2-2.

Men landstræneren erkender samtidig, at der er nogle situationer, hvor spillerne kunne have spillet chancen endnu større.

- Vi ser for eksempel Kevin (De Bruyne), hvor 19 ud af 20 spillere ville have sparket, hvor han tager den med sig og gør chancen endnu større for den næste (Thorgan Hazard, der scorede til 1-1 mod Danmark, red.).

- Der er ingen tvivl om, at der er nogle steder, som vi selvfølgelig kigger på, sagde Hjulmand søndag.

Rusland er Danmarks sidste gruppemodstander ved dette EM. Kravet til de danske spillere er en sejr for at kunne komme videre til ottendedelsfinalerne.

Her kan læse scenarierne for, hvordan Danmark kommer videre til knockoutfasen.