EM fodbold

Et comeback som Danmarks er aldrig set før

Det danske landshold blev det første hold nogensinde til at spille sig videre fra gruppespillet i EM efter at have tabt de to første puljekampe.

Alt gik op i en højere enhed, da Danmark mandag aften spillede sig i 1/8-finalen med en 4-1-sejr over Rusland.

Avancementet krævede en dansk sejr mod russerne og en belgisk sejr mod Finland. Begge dele gik, som det skulle, og hele Danmark jublede med de danske spillere.

Forlængelsen på det danske EM-eventyr er i sig selv en glædelig ting for de danske fodboldfans. Men der er faktisk mere at glæde sig over.

Danmark gjorde nemlig noget, som intet andet hold nogensinde har gjort i EM. De gik videre fra gruppespillet efter at have tabt de to første kampe ved slutrunden. Det bekræfter statistikvirksomheden OptaJoe.

De præsterer, når de skal præstere

Kampen mod Rusland var i bund og grund en vind eller forsvind-kamp. Tabte Danmark, var de ude af EM, mens en sejr ville give dem muligheder for et avancement.

Holdet klarede mosten og leverede, da det virkelig gjaldt. Derfor modtager de danske drenge også stor ros fra TV 2 SPORTs fodboldredaktør, Carsten Werge.

- Det er altid stort, når man præsterer, når man skal præstere. For det er jo noget af det sværeste, uanset hvad de siger op til kampen. Når man virkelig skal ud og spille for et resultat og får et 4-1-resultat, så kommer det her selvfølgelig til at være en af de helt store kampe, siger han.

Carsten Werges ekspertkollega Flemming Toft byder også ind med roser til Danmarks præstation.

- Hvis man kigger på det pointmæssigt, er det selvfølgelig knebent. Men i den 10-dages periode, hvor spillerne har været i følelsernes vold, og sammen med dem hele nationen, er det en samlet, kollektiv sejr for både spillerne og fodbold-Danmark. Det var en folke- og fodboldfest, som også blev en målfest. Det var noget, vi trængte til, siger TV 2 SPORTs fodboldkommentator Flemming Toft.

Portugal gjorde noget lignende

Selvom Danmark blev det første hold til at gå videre efter at have tabt de to første kampe ved et EM, er de ikke de eneste, der har formået at spille sig videre til knockoutrunden med kun tre point i banken.

Det lykkedes nemlig også for Portugal ved EM i 2016.

Og hvordan gik det så portugiserne?

De vandt EM.

Danmark møder Wales i 1/8-finalen ved EM. Kampen spilles på lørdag klokken 18.00 på Johan Cruijjf Arena i Amsterdam.