EM fodbold

Flere hold videre efter resultaterne i Danmarks gruppe

Resultaterne i Danmarks gruppe fik stor betydning for flere af de andre puljer, hvor tredjepladsen nu 'kun' skal bruge fire point for at komme videre.

Mandag aften blev en af de helt store aftener i dansk fodbold.

Danmark skulle forsøge at spille sig i ottendedelsfinalen, hvilket krævede både en sejr over Rusland og en hjælpende hånd fra Belgien, der skulle slå Finland.

Begge dele gik i opfyldelse, og en øredøvende jubel brød ud i det ganske, danske land.

Men jublen over den danske sejr forblev faktisk ikke kun indenfor landets grænser. Resultatet fik nemlig også stor betydning for flere andre nationer ved slutrunden.

Resultaterne i Danmarks pulje betød nemlig, at hele fem nationer kunne ånde lettet op og påbegynde den mentale forberedelse frem mod de afgørende knockout-kampe. Det gælder Schweiz, England, Tjekkiet, Sverige og Frankrig.

Baggrunden for, at de fem hold er gået videre uden kamp, skal findes i turneringsformatet, hvor de fire bedste treere ud af seks puljer går videre til ottendedelsfinalen.

I Danmarks gruppe endte Finland på tredjepladsen med tre point, og det samme er tilfældet i gruppe C, hvor Ukraine er indehaver af tredjepladsen. Det betyder altså, at de hold, der allerede på nuværende tidspunkt har fire point, er sikre på at gå videre som bedste treer, hvis de ender der.

Danmark videre med tre point

Mens tredjepladserne i de øvrige grupper kan gå videre med fire point i bagagen, sikrede det danske mandskab sig en plads i ottendedelsfinalen med blot tre point.

Efter at have tabt de to første puljekampe var der som nævnt flere ting, der skulle gå op, for at Danmark kunne gå videre.

Det store mål inden mandagens kamp var at sikre sig andenpladsen i puljen, fordi man ville stå umådeligt svært i kampen om at blive blandt de fire bedste treere, da Danmark højest kunne få tre point.

Heldigvis for danskerne fik de tre point mod Rusland, og med Belgiens sejr over Finland endte alle hold udover Belgien på tre point. Dermed var det målscoren, der skulle afgøre, hvem af de tre mandskaber, der skulle ende øverst, og her havde Danmark den klart bedste målscore.