EM fodbold

Hjulmand var på vej til at angribe med alt, da han fik ny melding

Det danske landstrænerteam anført af Kasper Hjulmand havde forberedt sig på en måljagt i de sidste minutter af EM-gruppekampen mod Rusland.

Spillet på Parkens græstæppe var i fuld gang, men på tribunerne i nationalarenaen begyndte de danske fans pludselig at juble.

Belgien havde scoret mod Finland i Sankt Petersborg. Det var få minutter efter Yussuf Poulsens mål til 2-0 mod Rusland.

Set med danske briller så det nu godt ud i forhold til at få andenpladsen i gruppe B og en billet til 1/8-finalen. Men glæden varede kort.

Den belgiske scoring blev efterfølgende annulleret af VAR, og nærmest samtidig med meldingen om det annullerede mål fik Rusland straffespark i Parken og reducerede til 1-2.

Planlagde at angribe med alt

Landstræner Kasper Hjulmand fulgte med i det hele og gjorde nu klar til et på forhånd planlagt dansk bombardement mod det russiske mål for at sikre den påkrævede sejr.

- Vi havde planlagt at skulle angribe det sidste kvarter. Jeg var helt sikker på, at russerne ville blive møre.

- Da vi får meldingen om 1-0 til Belgien, er det klart, at vi ser fine ud med 2-0. Da Rusland så kommer på 1-2, og vi får at vide, at det belgiske mål er annulleret, begynder vi selvfølgelig at tænke: Hvad nu hvis med tredjepladsen? lød det fra Hjulmand på pressemødet efter kampen mod Rusland.

Ved EM går de fire bedste treere videre fra grupperne, og hvis Finland tog point fra Belgien, ville tredjepladsen være Danmarks eneste håb. I så fald ville målscoren få betydning.

- Jeg planlægger at angribe med alt, hvad vi har de sidste 17-18 minutter, sådan så vi får en tomålssejr. Da Belgien så scorer igen (til 1-0 i det 74. minut, red.), er det klart, at vi stabiliserer det. Vi sætter 'Nør' (Christian Nørgaard) ind og får de to angribere til at spille rene angribere, og så har vi vel en tredje angriber i Joakim Mæhle, der bare løber forbi alle de andre.

- Jeg er med hele vejen, og vi havde planlagt, at hvis der skulle være noget til sidst, så kunne vi bombardere dem i det sidste kvarter, sagde Hjulmand.

Vedvarende danske angreb i de sidste minutter af kampen mod Rusland var dermed ikke en nødvendighed, da Danmark fint kunne leve med 1-0 til Belgien og 2-1 i Parken, hvilket ville sikre en dansk andenplads i gruppen. Alligevel endte det med en dansk sejr på 4-1.

Det var landsholdets første sejr ved denne slutrunde.

Spillerne aflæste indskiftningerne

Den danske målscorer til 3-1, Andreas 'AC' Christensen, løb rundt inde på Parkens græstæppe og kunne af den grund ikke følge med i den anden kamp i gruppe B.

I stedet kunne han og holdkammeraterne aflæse på Hjulmands indskiftninger, hvordan det så ud i forhold til at komme videre til 1/8-finalen.

- Vi prøver selvfølgelig bare at koncentrere os om, hvad vi kan gøre. Det eneste, vi egentlig kan gøre, er at aflæse Kaspers indskiftninger.

- Idet 'Nør' kommer på banen, er det måske nok (med 2-1, red.), men selv da 'Nør' kommer ind, og vi prøver at stabilisere tingene, er der ikke noget, der kan stoppe os. Mæhle flyver fremad, og vi har momentum.

- Vi spiller sindssygt god fodbold. Nogle gange måske lidt for offensivt i forhold til, hvis vi ikke skulle jagte noget, men sindssygt underholdende og rigtig god fodbold, sagde Andreas Christensen på pressemødet.

Så de sidste sekunder på en telefon

Med den danske sejr i hus var det nu op til Belgien at afgøre, om Danmark skulle have gruppens andenplads og en billet til 1/8-finalen.

Hele det danske landshold samlede sig i en rundkreds ved midtercirklen for at følge de sidste sekunder af kampen i Sankt Petersborg på en mobiltelefon. Romelu Lukaku havde sørget for en belgisk 2-0-føring med ni minutter tilbage.

Da slutfløjtet lød i Rusland, brød de danske spillere og hele den danske stab ud i vild jubel. De tusindvis af danske fans, der også var blevet i nationalarenaen, jublede med. Belgierne havde hjulpet Danmark videre.

I 1/8-finalen venter Wales. Kampen spilles i Amsterdam lørdag 26. juni.