EM fodbold

"Abnorm" stor interesse for billetter til dansk EM-kamp

DBU har endnu ikke det fulde overblik over antallet af danske fans, der har sikret sig adgang til kampen, men der meldes om kæmpe interesse.

De danske fodboldfans har været godt forvænt med EM-fodbold på hjemmebanen i Parken, men fra lørdag er det slut med den fordel.

Her skal Danmark nemlig for første gang ved slutrunden spille udenfor landets grænser, når Johan Cruijjf Arena i Amsterdam lægger græs til Danmarks ottendedelsfinale mod Wales.

En god portion danske fans har dog alligevel mulighed for at følge de rød-hvide spillere. Tirsdag satte UEFA nemlig billetter til salg til de danske fans, og indtil videre har der været rift om dem.

- Der har været helt abnorm stor interesse. Jeg troede ikke, at det kunne blive vildere efter kampene i Parken, men det kunne det. Det føles, som om hele Danmark gerne vil til Amsterdam, siger fankoordinator i DBU, Anders Hagen, til TV 2.

Tirsdag eftermiddag fik danskere med forkøbsret adgang til billetsalget, der kan sikre dem adgang til ottendedelsfinalen mod Wales. Senere blev de neutrale billetter sat til salg, og lige nu er der kun få billetter tilbage til kampen.

De officielle tal på billetsalgets status er endnu ikke ude, men fankoordinator i DBU, Anders Hagen, fortæller, at han forventer at se mellem 2000 og 2500 danske fans på stadion i Amsterdam.

- Jeg har desværre ikke på nuværende tidspunkt et præcist overblik fra UEFA. Danske fans har nemlig også kunnet købe via det neutrale salg. Til det danske afsnit var der cirka 1300 billetter til salg, siger han.

Ud over billetterne til det danske afsnit samt neutrale billetter kan billetter fra walisiske fans også komme i spil. Walisiske fans får nemlig ikke adgang til kampen.

Skal helst være ude inden for 12 timer

Til de danske fans, der enten nu eller senere har købt en billet til ottendedelsfinalen, er der arrangeret busture til og fra Amsterdam gennem blandt andre Landsholdsrejser.dk.

Og også her har man oplevet stor interesse for at overvære den danske kamp i Holland.

- Den (efterspørgslen, red.) har været enorm. Lige siden vi gik videre, har telefonen kimet, og mails er væltet ind. Så jeg vil sige, at vi uden restriktioner nok kunne have været 25-30.000 danskere i Amsterdam. Så vi blev lagt ned, siger Nicolai Bryde Nielsen, Direktør i Landsholdsrejser.dk, til TV 2.

Landsholdsrejser.dk arrangerer selve busturen ned til kampen, mens de danske fans altså selv skal stå for at skaffe billetten.

Et af de store samtaleemner omkring turen til Amsterdam for de danske fans er, hvordan de formår at leve op til coronarestriktionerne. De danske fans må dog gerne rejse til Holland for at overvære kampen, men de må maksimalt opholde sig i landet i 12 timer, hvis de skal undgå karantæne. Det fortalte Erik Brøgger, direktør i Udenrigsministeriets Borgerservice, tirsdag.

Men det problem forventer Nicolai Bryde Nielsen, at de fint kan løse.

- Så snart retningslinjerne kom ud, fik vi fat i myndighederne i Holland omkring, hvordan og hvorledes vi gør det. Men vi kører mod Holland, holder en pause ved grænsen fra Tyskland, og så kører vi ind i Holland, så det bliver timet med, at vi kan nå ud igen og overholde alle myndighedernes krav. Så det er direkte ud i bussen igen efter kampen. Så må vi holde lidt fest der, siger Nicolai Bryde Nielsen.

Sikkert stadion

Hvis man er en af de heldige fans, der har sikret sig en billet til kampen i Holland, kan man forvente sig en god og sikker stadionoplevelse.

Det fortæller den danske journalist og forfatter Jens Anders Wejsmark Sørensen, der er bosat i Amsterdam på 13. år.

- Når man kommer derind, får man et 30 minutters vindue til at komme ind på stadion og finde sin plads. Der er masser af indgange, og det er meget, meget let at finde sin plads, siger Jens Anders Wejsmark Sørensen til TV 2.

Danmark møder Wales lørdag klokken 18.00.