EM fodbold

Dolberg vender ’hjem’: - Det bliver fedt

Kasper Dolberg har spillet mange store kampe på det stadion, Danmarks 1/8-finale mod Wales også spilles.

I rødt og hvidt på Johan Cruijff ArenA – det bliver som at vende hjem til gamle dage, når Kasper Dolberg løber på banen lørdag aften.

- Det glæder jeg mig til. Jeg har ikke været der, siden jeg skiftede fra Ajax. Så jeg glæder mig til at komme til Amsterdam og komme på stadion. Det bliver fedt, siger Kasper Dolberg til TV 2 SPORT.

Dolberg skiftede fra Silkeborg til Ajax som ungdomsspiller, og som senior scorede han 45 mål i 119 førsteholdskampe.

- Det er et fedt stadion, jeg har spillet på mange gange. Jeg er overbevist om, det bliver en fed fornemmelse. Jeg glæder mig bare, siger Dolberg.

Kasper Dolberg spillede i Ajax, hvor han modtog flere priser for sin indsats, frem til 2019. Her skiftede han til franske Nice.

Opråb til det danske folk

På grund af coronarestriktioner er der plads til cirka 16.000 tilskuere, hvoraf op mod 2500 forventes at komme fra Danmark.

Det bliver lidt af en kontrast til landsholdets normale hjemmebane i Parken, hvor der var cirka ti gange så mange danskere til gruppekampene mod Belgien og Rusland.

Derfor har Dolberg også et lille opråb til de danskere, der tager til Amsterdam.

- Det er klart, vi kommer til at mærke det. Men jeg hørte noget om, at der kommer nogle danskere, så jeg håber, de giver den gas, slutter Kasper Dolberg.

Hans landsholdskammerat Andreas Christensen tilføjer:

- Hvis vi bare kan føle en eller anden form for opbakning dernede, så kan vi sætte ind i hovederne, at den også er derhjemme.

1/8-finalen mod Wales spilles lørdag klokken 18.