EM fodbold

Nu ændrer dansk træning karakter

Onsdag intensiverer landsholdet forberedelserne til Danmarks første EM-knockoutkamp siden 2004.

Glæden er der stadig efter mandagens fortryllende sejr over Rusland, men onsdag sker der noget i den danske EM-lejr.

Træningen ændrer karakter, selvom flere af de mest brugte spillere får lov til at slappe lidt af.

Fra nu gælder det Wales, der venter i 1/8-finalen lørdag aften.

- Skuldrene har sænket sig, og paraderne er nede oven på alt det, de har været igennem. Nu tillader de sig at se frem og drømme stort. For det første mod Wales, men også i den videre turnering, fortæller TV 2 SPORTs reporter Patrik Strodl Petersen fra landsholdslejren.

Dagen efter kamp er der typisk en let restitutionstræning, og dagen før kamp er træningsintensiteten også begrænset.

Det betyder, at træningspassene onsdag og torsdag skal bruges effektivt. Det samme skal timerne uden for træningsbanen, fortæller landsholdsspillerne.

Daniel Wass: - I dag er den første rigtige træning inden Wales. Vi kommer til at se en masse videoer og få en masse fortællinger om, hvordan Wales spiller.

- Vi skal køre videre på de dyder, vi har haft. Vi har været et af de bedst spillende hold i hele slutrunden, og så skal vi være endnu skarpere foran mål.

Kasper Dolberg: Jeg har ikke set så mange af Wales’ kampe, så den proces går vi ind i nu som forberedelse til, hvad vi skal op imod.

Andreas Christensen: - Vi ved, de er et utroligt svært hold, men jeg tror bare, at vi lige nu er utroligt glade for, at vi fik vendt den her dårlige start til noget, der ligner succes.

Danmark har senest mødt Wales i Nations League. Det var i september og november 2018, hvor kampene endte med danske sejre på 2-0 og 2-1.

- Jeg føler, de har fået mere kvalitet, end de havde sidst, siger Andreas Christensen og fortsætter:

- De er et bedre hold. Men dengang var de utroligt svære at åbne op og havde utroligt meget kvalitet frem af banen, og det tror jeg sådan set ikke har ændret sig. Jeg tror stadig, de er utroligt svære at bryde ned. Så vi skal helt klart være på vores bedste for at få en god kamp.

1/8-finalen mod Wales spilles lørdag klokken 18 i Amsterdam.