EM fodbold

Poulsen var på vej fra banen få sekunder inden sin scoring

Den danske landstræner er meget glad for sin beslutning om at vente en spilsekvens med at skifte en "færdig" Yussuf Poulsen ud.

Yussuf Poulsen var på vej fra banen, men landstræner Kasper Hjulmand holdt igen med udskiftningen.

Han ville vente til næste spilstop.

Det viste sig at være en klog beslutning, for 41 sekunder efter målsparket hos Kasper Schmeichel sparkede Yussuf Poulsen Danmark foran 2-0 mod Rusland.

- Nogle gange er man heldig

Tirsdag er Hjulmand da også meget glad for, at han gav Poulsen de ekstra sekunder på banen.

- Ja, det er jeg bestemt, siger han til TV 2 SPORT.

- Den eneste grund til, at 'Yus' (Yussuf Poulsen) var dér, var fordi, han var færdig. Normalt løber han tilbage, når han har tabt bolden. Her kunne han ikke mere. Nogle gange er man heldig, men det er selvfølgelig superfedt.

Var kun nået tilbage til feltets kant

Yussuf Poulsen var løbet i dybden på en aflevering fra Joakim Mæhle, men Matvey Safonov var kommet ud af sit mål og havde opsnappet bolden.

Et udkast og en aflevering senere endte bolden for fødderne af Roman Zobnin. Han blev presset af Pierre-Emile Højbjerg, så han valgte at sende bolden tilbage mod sin målmand.

Afleveringen var dog helt skæv, så Yussuf Poulsen, der ikke var nået længere tilbage end kanten af det russiske felt, kunne nemt løbe bolden op og score i det tomme mål.

Skiftet ud efter en times spil

Det var Poulsens sidste aktion i kampen. Efter jublen med holdkammeraterne blev han skiftet ud, og ind i stedet kom Kasper Dolberg med en halv time tilbage af kampen.

Danmark slog Rusland 4-1, og da Belgien samtidig nedlagde Finland, endte det danske landshold med at tage andenpladsen i gruppe B.

Derfor skal holdet spille ottendedelsfinale i Amsterdam lørdag 26. juni. Her venter Wales, der blev nummer to i gruppe A.