EM fodbold

Schöne har stadig svært ved at tale om Eriksens kollaps

Landsholdets og danskernes måde at håndtere situationen på har hjulpet Lasse Schöne gennem den hårde oplevelse.

Selvom det er 11 dage siden, at Danmark spillede EM-åbningskamp mod Finland, er billederne af Christian Eriksens kollaps svære at komme af med for den danske fodboldspiller Lasse Schöne.

- Jeg har stadig svært ved at tale om det, siger den 35-årige dansker til hollandske Algemeen Dagblad og tilføjer:

- (Det var, red.) et af de sværeste øjeblikke i mit liv.

I forbindelse med sin første træning for sit nye hold, NEC Nijmegen, gav Schöne et kort interview.

- Jeg har haft det meget hårdt for nylig. Det er blevet bedre nu – også fordi jeg selv har talt med Chris. Jeg er glad for, at det endte med at blive okay med, og at han nu er sammen med sin familie.

Lasse Schöne har spillet på hold med Eriksen i Ajax og på landsholdet. Han blev fravalgt til EM-slutrunden i sidste øjeblik.

Er stolt af holdet

Han glæder sig over måden, det danske landshold og hele Danmark har håndteret den svære tid på. Det har hjulpet ham videre, fortæller han.

Han nyder derfor at følge med hjemme fra tv-skærmen og glæder sig over holdets sportslige succes.

- Det er beundringsværdigt, hvordan holdet har rejst sig. Det er en fantastisk præstation, at holdet har kvalificeret sig til næste runde, siger han.

Når Danmark spiller 1/8-finale mod Wales på lørdag, bliver det med Schöne på stadion. Danmark spiller nemlig playoffkampen på hans tidligere hjemmebane i Amsterdam, Johan Cruyff Arena.

Lasse Schöne har selv været en del af en kamp, hvor hans holdkammerat kollapsede. Det var tilbage i 2017 i en testkamp for Ajax, hvor Abdelhak Nouri endte i koma. I 2020 bekræftede Nouris familie, at han var vågnet og vendte tilbage til sin familie.