EM fodbold

Walisiske fans afvist i lufthavnen i Amsterdam

Walisiske fodboldfans har forsøgt at komme ind i Holland via Moskva, men blev stoppet i lufthavnen i Amsterdam.

Det er faldet mange walisiske fodboldfans for brystet, at de ikke må se deres helte spille EM-ottendedelsfinale i Amsterdam lørdag.

Årsagen er de nuværende coronarestriktioner i Holland, der forbyder borgere fra lande uden for EU/Schengen at komme ind i landet.

Nogle walisere har dog alligevel gjort forsøget, skriver WalesOnline. En af dem af Jamie Shipp fra Pontypridd i det sydlige Wales.

Rejste til Amsterdam via Moskva

Han har været i Baku i Aserbajdsjan til Wales' gruppekampe mod Schweiz og Tyrkiet, og mandag rejste han med vilje til Amsterdam via Moskva, fordi han følte sig sikker på at kunne komme ind i Holland.

- Jeg var af den opfattelse, at fordi jeg kom fra et sted, hvor covid-risikoen var relativt lille, ville jeg blive lukket ind, men sikkerhedspersonalet i lufthavnen i Amsterdam kiggede på mit pas, så jeg var britisk statsborger, og dér gik det op for mig, at de ikke ville lukke mig ind, forklarer Jamie Shipp til WalesOnline.

- Vi ventede i tre timer, inden de bekræftede, at vi skulle rejse igen, fordi Storbritannien ikke er på deres liste over sikre lande.

Jeg ville ønske, at jeg var blevet i Baku

Jamie Shipp, walisisk fodboldfan

Ville ønske, at han var blevet i Baku

Jamie Shipp fortæller videre, at han troede, at han ved at rejse fra Aserbajdsjan via Rusland kunne komme ind i Holland, men heller ikke de to lande er på Hollands liste over sikre lande.

- Jeg ville ønske, at jeg var blevet i Baku og havde taget en chance, siger han til det walisiske medie.

Vinderen af ottendedelsfinalen mellem Danmark og Wales skal spille kvartfinale i Baku.

- Hvorfor kunne de ikke bare spille kampen på Wembley?

David Hosking fra Abercraf i det nordlige Swansea havde også sparet op til at kunne rejse til Amsterdam. Han er rystet og meget vred.

- Det føles som forskelsbehandling. Boykot det. Drengene har gjort os så stolte og er blevet behandlet som lort hele vejen igennem. Kom tilbage og kald det en dag. Det er ækelt, siger han til WalesOnline og fortsætter:

- Hvorfor kunne de ikke bare spille kampen på Wembley, så fans af begge hold kunne tage af sted? Under alle omstændigheder var det aldrig en god idé at afholde turneringen over hele Europa. Hvad tænkte de på?

- Dette vil sandsynligvis altid ske, og det er sket igen for lille, gamle Wales. Det er ikke en overraskelse, er det?

Tirsdag meddelte Dansk Boldspil-Unions (DBU) fanservice, at 3845 danske fans har billet til EM-ottendedelsfinalen i Amsterdam. Det antal kan stige, når billetter ryger retur fra andre nationaliteter.