EM fodbold

Derfor lukker Hjulmand dagens træning

Danmark træner bag helt lukkede døre torsdag formiddag. Det skyldes den knappe tid frem mod ottendedelsfinalen på lørdag.

Tidspresset under EM har fået Kasper Hjulmand til at tage et ekstra middel i brug.

Landstræneren har lukket torsdagens træning, så der ikke er adgang for pressen i det første kvarter, hvilket ellers er normalt.

- Det er en ekstremt vigtig træning. I er til stede det første kvarter, og så tager det jer 28 minutter om at komme ud af stadion, siger Kasper Hjulmand til TV 2 SPORT.

- Vi har én træning til at forberede en meget, meget vigtig kamp. Det betyder, vi starter tidligt med at tage fat. Vi kan ikke gøre noget i morgen i Amsterdam, så vi har den her ene træning. Og vi ved, at alt kommer ud. Derfor lukker vi træningen i dag.

Jens Stryger Larsen tilføjer:

- Vi vil gerne have det lidt privat engang i mellem, så vi kan lægge den sidste taktik op mod kampen. Vi forbereder os på kampen – ser videoer og snakker taktik – og så skal vi igennem det ude på træningsbanen også, siger Stryger til TV 2 SPORT.

Forbereder forlænget spilletid og straffe

Danmark spillede mandag aften mod Rusland, og derfor handlede tirsdagens træningspas primært om restitution.

Onsdag fik flere af de mest brugte spillere også lov til at hvile sig lidt ekstra, så alle kan deltage i torsdagens travle program:

- Vi har en identitet, og det er 80-90 procent af alt, hvad vi gør.

- Så har vi noget taktisk, det fylder 10 procent: modstandernes mønstre, når de forsvarer og angriber, og hvordan vi kan spejle vores kvaliteter i det.

- Og så har vi scenarierne: forlænget spilletid og straffesparkskonkurrence. Det forbereder vi også, fortæller Hjulmand om torsdagens lukkede træning.

Danmark møder Wales lørdag klokken 18. Kampen spilles i Amsterdam.