EM fodbold

- Én ting gør Wales til en speciel opgave, siger Cornelius

Den store forskel på den bedste og dårligste i Wales' trup gør, at det bliver en noget anderledes opgave lørdag aften, vurderer Andreas Cornelius.

Gareth Bale i Real Madrid og Aaron Ramsey i Juventus.

Eller Chris Gunter i Charlton fra Englands tredjebedste række. Eller Dylan Lewitt, der har spillet blot syv kampe i denne sæson for Istra 1961, som er klart i bunden af den bedste kroatisk række.

Niveauforskellen på de nævnte er stor, men fælles for disse spillere er, at de alle sammen har fået spilletid for Wales ved EM-slutrunden. Og den store forskel i den walisiske trup er ikke gået ubemærket hen på det danske landshold.

- Det er lidt specielt, når man møder et hold, der har et par verdensstjerner og resten ikke er helt lige så gode. Det er en speciel opgave, at man møder et hold, hvor der er så stor forskel på niveauet, siger Andreas Cornelius til TV 2 SPORT.

Den danske Parma-angriber er heller ikke i tvivl om, hvem det er, danskerne skal have et ekstra øje på lørdag aften, når Danmark og Wales tørner sammen i 1/8-finalen.

- På den anden side synes jeg, vi har et hold, hvor de fleste har samme niveau. Vi er en homogen trup, så vi skal især håndtere Gareth Bale. Han er en af de bedste i verden, men vi skal selvfølgelig heller ikke glemme de andre.

- Det er specielt, at der er én spiller, der er så meget bedre end de andre, siger Cornelius.

Gareth Bale brændte straffe i 2-0-sejren over Tyrkiet, men han var stadig arkitekten bag de to andre mål med flotte assists.

I 1-0-nederlaget til Italien blev Bale lukket godt ned, og i 1-1-kampen mod Schweiz var stjernen tit en trussel.

God historik mod Wales

Artiklen fortsætter under grafikken

 • Placering på verdensranglisten

  10
  17
 • Indbyrdes sejre (har aldrig spillet uafgjort)

  6
  4
 • Mål ved EM 2020

  5
  3
 • Point ved EM 2020

  3
  4
 • Bedste EM-resultat

  Guld (1992)

  Semifinale (2016)

 • Antal af EM-slutrunder

  9
  2
 • Nuværende landsholdstopscorer

  Eriksen (36 mål)

  Bale (33 mål)

Danmark mødte senest Wales tilbage i 2018. Her løb de to nationer ind i hinanden i forbindelse med to Nations League-kampe.

Danmark vandt henholdsvis 2-0 og 2-1, men sejrene ligger tre år tilbage, og derfor skal der ikke lægges for meget i det, mener Jens Stryger Larsen.

- Det er da dejligt at vide, vi kan slå dem. Men det er ved at være nogle år siden, så vi kan ikke bruge det til så meget. Men jeg tror da på, vi kan levere et godt resultat mod dem, siger Stryger til TV 2 SPORT og uddyber:

- Det bliver bestemt ikke nemt, for det er et rigtigt godt mandskab. De ved, hvordan de skal stå på banen, og så har de noget topklasse oppe foran. Det bliver en spændende og en svær kamp, men vi vil gøre alt for at komme videre.

Kampen mellem Danmark og Wales spilles lørdag aften klokken 18 i Amsterdam. Vinderen af den kamp møder enten Holland eller Tjekkiet i kvartfinalen.

Afstemning

Hvem avancerer til EM-kvartfinalen?