EM fodbold

- Jeg kan godt lide, vi er jubelidioter i Danmark

Danmark kan hverken møde de forsvarende verdens- eller europamestre på vejen til finalen.

Den danske optimisme bobler som en nyåbnet flaske champagne, og efter den berusende sejr over Rusland ligger det lige for at tænke:

Danmark kommer langt ved EM. Rigtigt langt.

Det synes at være folkestemningen, og den stemning er også nået frem til landsholdslejren.

- Det glæder mig, at vi er lidt jubelidioter i Danmark. Det kan noget, siger Thomas Delaney, inden optimismen spædes op med et skvæt realisme:

- Men vi ved godt, det kræver hårdt arbejde at slå Wales.

Af bookmakerne er Danmark udråbt som klar favorit i lørdagens ottendedelsfinale mod Wales, og derefter venter enten Holland eller Tjekkiet på vejen mod finalen.

Som det fremgår af turneringstræet, kan Danmark først møde de regerende verdens- og europamestre fra henholdsvis Frankrig og Portugal i finalen.

Derfor har vi spurgt de danske spillere, hvordan de ser vejen til finalen.

Spillernes syn på de mulige modstandere

Thomas Delaney: - Jeg er godt tilfreds. Det bliver en god kamp for os mod Wales – vi kunne have mødt værre modstandere. Og jeg er sikker på, Wales har det på samme måde med os.

- Men lad os sige, vi går videre og møder Holland, som er favorit i den kamp, så er det også en mundfuld. Det er en stor nation.

Jens Stryger Larsen: - Når man kigger på det på papiret, ser det ikke helt tosset ud for Danmark. Selvfølgelig følger vi med i de andre kampe, men vores fokus ligger helt klart på Wales-kampen. Alle de andre resultater kan vi ikke gøre så meget ved alligevel.

Andreas Cornelius: - Man kan rende ind i nogle svære modstandere i begge halvdele. Det kan være, der er lidt flere i den anden, men nu må vi se. Der kommer altid til at ske overraskelser i de her knockoutkampe, så vi må se, hvem vi kommer til at møde. Men først og fremmest skal vi selvfølgelig ned og gå videre selv.

- Jeg tror ikke, det gør den store forskel, hvem man møder.

Afstemning

Hvem avancerer til EM-kvartfinalen?

Ottendedelsfinalen mod Wales spilles lørdag klokken 18 i Amsterdam.