Fodbold

Dansk U21-træner stopper øjeblikkeligt

Den 53-årige spanier skal fremover være ungdomstræner i FC Barcelona.

Landstræner for U21-landsholdet i fodbold Albert Capellas stopper med øjeblikkelig virkning

Det oplyser Dansk Boldspil-Union (DBU) på sin hjemmeside.

Den spanske træner har fået tilbudt en stilling på FC Barcelonas ungdomsakademi, som han har takket ja til.

- Jeg er utrolig taknemmelig for at have fået mulighed for at være i spidsen for det danske U21-landshold og for at arbejde i en organisation, der arbejder med fodbolden på et så højt fagligt niveau, og som samtidig har en rigtig tæt dialog mellem klubber og trænere. Det er unikt og med til at skabe de bedste udviklingsmuligheder for unge danske spillere, som er misundt rundt om i verden.

- Jeg har haft en fantastisk gruppe spillere og stab – og et rigtig godt samarbejde med DBU, med landstræner Kasper Hjulmand, min assistent Steffen Højer og de andre landstrænere, som jeg er meget taknemmelig for, og som jeg vil savne, siger Capellas.

Endnu ingen afløser

Det er to år siden, at spanieren blev ansat som dansk U21-træner. I efteråret forlængede han ellers kontrakten til 2023. Den har han efter aftale med DBU nu fået ophævet.

DBU har endnu ikke fundet en afløser for spanieren. Det arbejde er DBU's talentudviklingschef, Flemming Berg, nu i gang med.

Capellas var fra 1999 til 2003 ansat som assistenttræner for FC Barcelonas andethold. Derefter havde han fra 2004 til 2010 titel af ungdomskoordinator i den spanske storklub.

I foråret førte han U21-landsholdet frem til tre sejre i tre gruppekampe ved EM. I kvartfinalen røg Danmark ud til de senere mestre fra Tyskland efter straffesparkskonkurrence.