EM fodbold

Britiske medier tager hatten af for "sublime Danmark"

Der er et væld af positive ord om Danmarks 4-0-sejr over Wales i ottendedelsfinalen ved EM.

På 29-årsdagen for Danmarks EM-triumf i 1992 vandt landsholdet med hele 4-0 over Wales.

Dermed er Danmark klar til kvartfinalen efter den første playoffsejr ved et mesterskab siden VM-ottendedelsfinalen i 1998 mod Nigeria.

Trods nederlaget er der en perlerække af flotte ord om det danske hold efter sejren over Wales, der nåede helt frem til semifinalerne ved EM for fem år siden.

BBC:

- Wales er ude af EM efter at være blevet banket af sublime Danmark, lyder overskriften.

- Danmark havde i forvejen stået for EM's opløftende historie efter at have udvist forbilledlig beslutsomhed – galvaniseret af Christian Eriksens bedring efter hjertestoppet. Danmark havde ikke alene fordel af tusindvis af danske tilskuere, men også fra de lokale og neutrale fans på Johan Cruyff Arena; Eriksens tidligere hjem, da han spillede for Ajax.

Sky Sports:

- Danmark scorede fire og knuste Wales' EM-drøm, lyder overskriften.

- Danmarks spillere nød sejren foran deres fans efter sejren, mens Pages (Robert Page, landstræner, red.) mænd så utrøstelige ud. Deres EM-rejse er ovre trods nogle mindeværdige højdepunkter i gruppespillet.

The Guardian:

- Walisiske EM-drømme er slut efter Dolbergs double, skriver Guardian i overskriften.

- Det her var præcis den slags fest, Danmark havde udset sig. På en aften i Amsterdam, hvor de lokale var ude og sende deres kærlighed til Christian Eriksen.

- Der var hele tiden plads nok til, at én opildnende historie skulle fortsætte: "Guld for Eriksen" var ordene på et dansk flag, og overalt, man kiggede, var der bannere med støtte til midtbanespilleren.

Wales Online:

- Billederne af komplet fortvivlelse, der udspillede sig i Amsterdam, hvor Wales' drøm endte på brutal vis af Danmark, skriver mediet med et billede af en knust walisisk spiller.

- Der var lovende tegn i starten, og alligevel syntes lange perioder af kampen, som om deres skæbne allerede var beseglet.

- Danskerne emmede af selvtillid efter at have taget føringen, mens Wales langsomt gik ned, hvilket tillod Kasper Hjulmands hold muligheden for at fastholde presset.

The Times:

- Frygtsomme Wales banket af dominerende Danmark, skriver Times i overskriften.

- Det er næsten 30 år siden Danmarks famøse EM-triumf i Sverige, og dette hold bliver båret af den pine over, hvad der skete med holdkammeraten Christian Eriksen, som kommer sig efter et hjertestop i holdets første kamp. Uden deres stjerne har de stadig kvalitet og sund fornuft på stort set samtlige positioner.

Daily Mail:

I hvad der må være blandt historiens længste overskrifter, skriver mediet:

- Dyb sorg for Wales, da Christian Eriksen-inspirerede Danmark hamrer FIRE mål ind og sikrer en plads i kvartfinalen, med to mål fra Dolberg før to sene scoringer og et rødt kort til Harry Wilson.

Danmark skal spille kvartfinalen lørdag 3. juli mod enten Holland eller Tjekkiet.