EM fodbold

Skuffet Bale endte med at udvandre fra interview

Stjernen Gareth Bale og Wales er ude af EM-slutrunden efter et 0-4-nederlag til Danmark. Ét spørgsmål gad Bale bestemt ikke svare på efter kampen.

Wales havde drømt om at gentage sensationen fra seneste EM-slutrunde, hvor de nåede semifinalen, men eventyret stoppede brat lørdag aften i Amsterdam.

I overlegen stil lykkedes det Danmark at rundbarbere Wales med 4-0, selvom det faktisk var waliserne, der startede bedst ud.

Jeg føler, dommeren måske blev påvirket af de mange danske tilskuere

Gareth Bale

Netop derfor ærgrede den waliske stjerne Gareth Bale sig ekstra meget efter kampen. Ifølge ham var det nemlig Dolbergs 1-0-scoring, der vendte op og ned på hele kampen og tvang Wales ud i at presse på efter pausen.

- Vi kom ud til anden halvleg og forsøgte at angribe, men så lavede vi desværre en fejl og inkasserede endnu et mål, hvilket dræbte vores momentum. Og så er det selvfølgelig skuffende at afslutte kampen på den måde, som vi gjorde. Drengene var forståeligt skuffede og vrede. Jeg vil hellere gå ud med et brag end at give op, sagde Bale i et interview med BBC Sport efter kampen.

"Der var helt klart frispark"

Her lagde han heller ikke skjul på, at Wales følte sig snydt omkring Danmarks 2-0-scoring, da Simon Kjær - ifølge Gareth Bale - lavede frispark på Kieffer Moore midt på banen.

- Der var helt klart frispark. Hvis du spiller bolden igennem ryggen på en modstander, så er der frispark. Jeg føler, dommeren måske blev påvirket af de mange danske tilskuere. Det er vel bare sådan, det er. Der er ingen grund til at finde på undskyldninger nu. Det er bare skuffende, tilføjede Bale.

Selv modtog han et gult kort i overtiden, da han ironisk klappede af dommerindsatsen, mens hans holdkammerat Harry Wilson få minutter forinden havde modtaget et direkte rødt kort for at nedlægge Joakim Mæhle bagfra.

Bale udvandrede fra interviewet

Interviewet med Gareth Bale sluttede i øvrigt, da reporteren forsøgte at spørge til 31-årige Bales fremtid på landsholdet.

Jeg ved, du blev spurgt i går, om det var din sidste kamp for Wales, du sagde…

Mere nåede journalisten ikke at spørge om, før Bale rystede på hovedet og udvandrede.