EM fodbold

Dansk kvartfinale overrasker ikke Dolberg

Kasper Dolberg har drømt om at stå i en EM-kvartfinale. Efter Christian Eriksens kollaps var Kasper Hjulmand usikker på, om det ville blive i år.

For første gang siden VM i Frankrig i 1998 har Danmarks fodboldherrer vundet en knockoutkamp ved en slutrunde.

Derfor har de udsigt til at spille EM-kvartfinale i Aserbajdsjans hovedstad Baku lørdag 3. juli.

Det kommer dog ikke som en overraskelse for tomålsskytten i 1/8-finalen mod Wales, Kasper Dolberg, at landsholdet er kommet dertil, hvor det er nu.

- Selvfølgelig har man drømt om det, og et eller andet sted har man selvfølgelig også troet på det. Det har altid været en megafed gruppe at være i og en masse gode spillere samlet.

- Det er svært at sige, at man regner med det, men jeg vil ikke sige, at det overrasker mig, siger angriberen på pressemødet efter 4-0-sejren over waliserne.

I tvivl om, hvad Danmark kunne opnå efter Eriksens kollaps

Landstræner Kasper Hjulmand fortæller på samme pressemøde om en stor optimisme på holdet samt tro på hinanden og egne evner forud for EM efter en længere periode med gode præstationer og tre sejre i VM-kvalifikationen i marts.

Hvad det skulle blive til derfra, har jeg været meget i tvivl om

Kasper Hjulmand, landstræner

Men med Christian Eriksens pludselige kollaps i EM-premieren mod Finland i Parken ændrer alt sig for Hjulmand.

- Og for alle, tror jeg, siger han på pressemødet.

- Der ryger mening ud af det hele, fokusset er fuldstændig væk, og det er et helt andet stadion, vi kommer ind til, og det er en helt anden ramme. Og hvad det skulle blive til derfra, har jeg været meget i tvivl om. Hvad vi kunne rejse os til.

Folkets kærlighed har givet landsholdet vinger

Hjulmand lægger ikke skjul på, at kærligheden fra den danske befolkning har givet landsholdet vinger.

- I alle sammen har givet os lige præcis dét, vi har skullet bruge, og det er opbakning. Det er rent faktisk bare kærlighed.

- Og så beundrer jeg drengene dybt. De er krigere. Det er ikke alt, der er kønt i dag (mod Wales, red.), men der er eddermame saft og kraft bagved og indsat i alt, hvad der foregår derude. Der er ikke én, der ikke giver alt.

- At stå i en kvartfinale er fantastisk, så nu samler vi os, og så angriber vi igen på lørdag, siger Kasper Hjulmand om den kommende opgave for landsholdet.

I kvartfinalen venter enten Holland eller Tjekkiet. Det bliver afgjort i Budapest søndag aften.