EM fodbold

Landstræner undrer sig over spørgsmål, der fik Bale til at udvandre

Wales' største stjerne, Gareth Bale, ville ikke svare på et spørgsmål om sin fremtid på landsholdet. I stedet valgte han at udvandre fra interviewet.

Frustrationerne var store i den waliske lejr under og efter kampen mod Danmark, hvor Gareth Bale blandt andet modtog et gult kort for at klappe ironisk ad dommeren.

Efter kampen fulgte den waliske stjerne op ved at kritisere dommerpræstationen i et interview, men da BBC-journalisten efterfølgende spurgte til Bales fremtid på landsholdet, blev han tavs. Faktisk valgte han at udvandre fra interviewet.

Skal han svare på spørgsmålet om sin fremtid? For mig er det et ufølsomt spørgsmål

Rob Page, landstræner Wales

Gareth Bale havde tydeligvis ikke lyst til at svare på spørgsmålet, der ikke nåede at blive stillet færdig, men indledningsvis lød: "Jeg ved, du blev spurgt i går, om det var din sidste kamp for Wales, du sagde..."

Herefter lavede Bale en grimasse og gik, og spørger man hans landstræner, Rob Page, så var det den helt rigtige reaktion. Det slog han fast på pressemødet efter kampen.

Bale svarede ikke på spørgsmålet angående hans fremtid. Har du en idé om, hvad Gareth tænker efter nederlaget?

- Ligesom alle andre spillere i omklædningsrummet. Skuffet. Hvorfor overhovedet spørge om... Skal han svare på spørgsmålet om sin fremtid? For mig er det et ufølsomt spørgsmål. Hvad er pointen i at spørge om det? Han har lige forladt banen efter et nederlag. Følelserne er på sit højeste, sagde Rob Page og tilføjede:

- Han gjorde det rigtige ved bare at gå væk og samle sine tanker. Det handler om holdet. Det handler om, hvad vi nu gør fremadrettet, og hvordan vi slår tilbage fra det her.

Wales har rejst 8661 kilometer: - Jeg forstår det ikke

Blandt journalisterne ved pressemødet var der også fokus på Wales' lange rejse rundt i Europa.

Imens Danmark havde spillet alle tre gruppekampe på hjemmebane i Parken, havde Wales både været en tur til Baku i Aserbajdsjan og senest Rom i Italien, før de altså skulle til Amsterdam for at møde Danmark.

8.661 kilometer er tilsyneladende, hvad I har rejst. Var det på nogen måde en faktor i kampen?

- Jeg ved ikke, om det spillede en faktor eller ej. Hvis jeg skal være helt ærlig, så forstår jeg ikke formatet. Det gør jeg ikke. Vi har rejst hele Europa rundt. Andre har ikke. Igen, jeg vil ikke sidde her og dvæle ved det. Vi accepterer nederlaget og ønsker Danmark alt det bedste fremadrettet, sagde Rob Page.

Wales kan nu pakke taskerne og rejse hjem. I stedet bliver det Danmark, der får en tur til Baku, hvor EM-kvartfinalen venter. Inden da vender landsholdet dog hjem til Helsingør, hvor de forbereder sig til kampen på lørdag mod enten Holland eller Tjekkiet.