EM fodbold

Mæhle stormede frem og tilbage - Delaney bad ham slappe af

Joakim Mæhle var igen storspillende og hjalp Danmark til en 4-0-sejr. Efter kampen blev han storrost af holdkammeraterne.

Med armene ud til siden løb Joakim Mæhle ud til alle de tilskuere, der var blevet på Johan Cruyff Stadium efter slutfløjt i Amsterdam.

Her lavede han den såkaldte ’Fenerbahce-hilsen’, der fik tilskuere til at sende jubelbrøl og klapsalver ned imod ham.

Hyldesten var fortjent, da Mæhle endnu en gang havde spillet en brandkamp, hvor han tilmed kom på tavlen. Det fik holdkammeraterne til at rose ham til skyerne.

- Det er fantastisk, som han har udviklet sig. Han er outstanding. Han løber også rundt alene efter kampen og laver ’Fenerbahce’ til alle ender. Han kan blive ved med at løbe hele dagen og spiller igen en outstanding kamp, siger Thomas Delaney efter kampen.

- Han har en motor, der er helt vild. Da det røde kort bliver givet, er jeg ude at sige, at han skal slappe af. Der var fem minutter tilbage, og vi førte 3-0. Han er et godstog.

Jens Stryger Larsen, der spillede på den modsatte back, håber, at Mæhle fortsætter med sit storspil.

- Han moser igennem, har et fantastisk gåpåmod og er bare en maskine. Han er virkelig en dygtig spiller og har gjort det fantastisk spiller. Og han må gerne blive ved med det, siger Stryger.

Holdkammeraterne sendte Mæhle rundt på banen

Forsvarsspilleren forklarer efter kampen, at det var holdkammeraterne, der bad ham om at løbe en ekstra tur rundt på banen efter kampen.

Og det var der en særlig grund til.

- Der bliver altid joket med, at jeg har alt for meget energi tilbage, når vi er færdige med kampen. Men de bad mig om at lave den klassiske ’Fenerbahce’ ud til fansene. Når der står 25 holdkammerater og siger det, kan man ikke sige nej.

- Vi oser af selvtillid, og det kunne jeg også mærke inden kampen. Vi blev bare ved og har god kvalitet i truppen. Det hel kommer efter en god kombination af den kvalitet, vi har i truppen og så den opbakning, vi har fået, siger Mæhle efter kampen.

Dermed er Danmark klar til EM-kvartfinalen i Baku lørdag i næste uge. Kvartfinalemodstanderen bliver fundet søndag aften, når Holland og Tjekkiet mødes i Budapest.