EM fodbold

Dolberg forklarer den store forskel på de to jubelscener

Kasper Dolberg "gav slip" og kunne ikke holde glæden tilbage, da han bragte Danmark foran med 2-0 mod Wales.

Kasper Dolberg har i flere år været en fanfavorit på det danske landshold.

Med sin coolness og målnæse har han været svær ikke at holde af. Enkelte har dog til tider sat spørgsmålstegn ved, om landsholdets nummer 12 viser for få følelser.

I lørdagens 4-0-sejr over Wales kom Kasper Dolberg rundt om hele paletten i forbindelse med sine to scoringer. Ved det første mål stod han iskoldt med armene ud til siden, mens han ved nummer to slet ikke kunne holde jublen og følelserne tilbage.

Hovedpersonen selv forklarer, at der ikke var de store overvejelser bag jubelscenerne.

- Det er svært at sige, hvorfor der var så stor forskel på de to jubelscener. Jeg har aldrig rigtig planlagt jubelscener, så det var simpelthen bare lige det bedste, jeg kunne komme op med. Det var det i begge tilfælde.

- Ved det andet mål gav jeg bare lidt slip og kunne ikke rigtig styre det. Så det var bare fedt at få det ud, siger Dolberg på søndagens pressemøde.

Dolbergs 1-0-jubel

Dolbergs 2-0-jubel

Dejligt at se ham smile

Hos Dolbergs holdkammerater skaber det selvsagt også glæde, at angriberen i øjeblikket præsterer stort.

Mathias Jensen fremhæver selv én specifik episode mod Rusland, der er et godt eksempel på, hvordan Kasper Dolberg er som person.

- Det er dejligt at se Dolberg smile på den måde. Vi så også efter et mål mod Rusland, hvor vi alle sammen stod i klynge, at han hang oppe på toppen og skreg af glæde. Så det er dejligt at se ’Doller’.

- Når man kender ham bedre som person, så er han ikke så kølig, som medierne går og tror. Der er tit smil og latter fra ham, så det er nok bare sådan, han er, siger Mathias Jensen om sin danske holdkammerat.

Kasper Dolberg og resten af landsholdet får forhåbentlig meget mere at smile af, når de skal i aktion igen.

Lørdag 3. juli venter således EM-kvartfinalen mod Tjekkiet.