EM fodbold

800 danskere på vej til Baku, og DBU forventer flere

Billetprisen er så lav, at DBU's fankoordinator ikke tror, det holder nogen tilbage. Men det gør tanken om karantæne, hvis Danmark skulle gå videre.

Når det danske herrelandshold lørdag træder ind på grønsværen for at møde Tjekkiet i ottendedelsdelsfinalen, bliver det med minimum 800 danske tilskuere.

Det fortæller Anders Hagen, der er fankoordinator i Dansk Boldspil Union (DBU), til TV 2.

- Vi mærker stor interesse, og rejseselskaberne mærker stor interesse, siger Anders Hagen, der sammenligner med en landskamp, Danmark spillede i Georgien i 2019 på grænsen til Aserbajdsjan.

Ved landskampen i Georgien dukkede flere end 300 danske støtter op. Det var historisk mange, fortæller fankoordinatoren.

DBU baserer tallet på, hvor mange danske statsborgere, der har købt flybilletter til de chartrede fly, der skal til landet på kanten af Europa.

Flere danskere kan være på vej

Det reelle antal danske fans, der tager plads i sæderne på Bakus olympiske stadion lørdag, kan dog godt være højere.

- UEFA satte gang i billetsalget til kampen i går (mandag, red.), og de melder ud i aften eller en af dagene, hvor mange danske statsborgere der har købt billet, siger Anders Hagen.

Dermed inkluderer tallet også, hvor mange der kommer til Baku uden om de chartrede fly. For eksempel ved at flyve via Istanbul, Prag eller Dubai.

Da Aserbajdsjan er et orange land, skal man testes i forbindelse med flyrejserne og efterfølgende gå i isolation i ti dage ved ankomst til Danmark.

Man kan dog afgive en test efter fire dage og afslutte isolationen med et negativt resultat.

Erik Brøgger Rasmussen, direktør i Udenrigsministeriets Borgerservice, udtalte mandag, at isolationskravet kan blive lempet, hvis landet kommer på EU's liste over tredjelande. Listen bliver revideret i denne uge, og som tredjeland lempes kravene.

- Så ville der ikke været et isolationskrav. Man kan også lempe isolationskravet ved at lave en national undtagelse, men det ville være atypisk. Smitten ved jo ikke, om der er fodbold eller ej, lød det fra Erik Brøgger Rasmussen.

Billetprisen holder ikke danskere tilbage

Anders Hagen fortæller, at restriktionerne er med til at holde visse fans tilbage.

- Nogen tænker på, om de er dårligt stillet, hvis de skulle gå videre til en semifinale. Men de fleste er rimelig okay med de coronarestriktioner, der er i forbindelse med rejsen, siger han.

Det er i hvert fald ikke billetprisen, der holder danskere tilbage, mener han. En billet til kampen kan fås for mellem 149 og 930 kroner.

UEFA har meldt ud, at der vil blive solgt billetter til 2500 danske fans. I alt bliver der lukket 33.000 ind på stadion, der normalt har plads til 70.000.

Da herrelandsholdet sejrede over Wales i Amsterdam, havde flere tilskuere valgt at tage bilen.

Det bliver ikke aktuelt til en tur til Baku, der kan tilbagelægges på omtrent 51 timer, siger Anders Hagen.

- Jeg har ikke hørt, at nogen som helst skulle køre derned, siger fankoordinatoren.