EM fodbold

England sender tyskerne ud af EM

Tysklands EM-exit betyder også, at Joackim Löw er færdig som landstræner efter 15 år på pinden.

Wembley lagde tirsdag aften græs til et møde mellem de to store giganter, England og Tyskland.

Englænderne nød godt af hjemmebanefordelen i et chancefattigt opgør, hvor Raheem Sterling og Harry Kane sænkede Die Mannschaft med scoringer i det sidste kvarter

Englands 1/8-finalesejr sender dem i kvartfinalen, hvor nationen møder enten Sverige eller Ukraine. Den kamp bliver spillet tirsdag aften klokken 21, hvilket er slutrundens sidste 1/8-finale.

England 2 - 0 Tyskland

  • 75' 1-0: Raheem Sterling
  • 86' 2-0: Harry Kane
  • Stadion: Wembley
  • Gule kort: Rice, Phillips, Ginter, Gosens og Maguire.

Resultatet betyder ligeledes, at samtlige hold fra 'dødens pulje' er ude af EM. Inden EM fik gruppe F prædikatet som slutrundens vildeste gruppe, men Tyskland, Portugal og Frankrig er nu alle slået ud.

England skal for første gang i turneringen ikke spillet på Wembley i kvartfinalen. Her flyver de til Italien og spiller i Rom.

Sådan forløb kampen

Af Ritzau

Noget festfyrværkeri sørgede England heller ikke for denne gang. Men Gareth Southgates tropper havde især i anden halvleg et lille overtag i den tætte forestilling.

Det kvitterede et opstemt hjemmepublikum for ved at skabe en infernalsk larm på den engelske nationalarena.

Allerede før kampen satte tilskuerne scenen ved nådesløst at buhe ad den tyske nationalmelodi, uden at det dog så ud til at ryste tyskerne nævneværdigt.

Gæsterne startede nemlig bedst. Men efterhånden som englænderne arbejdede sig ind i kampen, forfaldt de tyske spillere mere og mere til lange afleveringer op mod en isoleret offensiv.

Timo Werner misbrugte tyskernes største tilbud efter en halv time, da hans afslutning blev bremset af Jordan Pickford i det engelske mål.

England moste tyskerne

England moste tyskerne efter pausen, og det var en logisk udvikling, da Sterling et kvarter før tid omsatte Luke Shaws flade tværaflevering til 1-0-scoringen.

Det var Manchester City-spillerens tredje scoring i turneringen, men han var på det tidspunkt også den eneste engelske målscorer.

Det ændrede sig fire minutter før tid, da udskældte Harry Kane endelig slog til.

Kaptajnen så ellers tung og langsom ud, da han misbrugte en megachance kort før pausen. Men da indskiftede Jack Grealish serverede ham et perfekt indlæg fire minutter før tid, sad den der endelig.

Kane løb jublende ud mod sidelinjen for at modtage folkets hyldest, mens gæsterne kunne indstille sig på, at EM er slut for denne gang.

Tyskland følger efter store lande som Portugal, Kroatien og Frankrig ud af turneringen.