EM fodbold

Sverige ude af EM efter direkte rødt og drama

Ukraine kan nu se frem til en EM-kvartfinale mod England på det olympiske stadion i Rom.

Drømmen om en EM-semifinalen mellem Danmark og Sverige lever ikke længere. Det er en kendsgerning, efter svenskerne tirsdag aften tabte 1/8-finalen med 1-2 til Ukraine.

Aftenforestillingen bød på masser af drama, da svenske Marcus Danielson fik direkte rødt kort efter en horribel tackling i den forlængede spilletid.

I den regulære tid var svenskerne to gange tæt på en afgørende scoring, da Emil Forsberg i to tilfælde så sin afslutning ramme træværket. I sidste ende var det den tidligere Superliga-spiller Artem Dovbyk, der satte den ind til 2-1 efter mere end 120 minutters spil.

Sverige 1 - 2 Ukraine

  • 27' 0-1: Zinchenko
  • 43' 1-1: Forsberg
  • 98' Rødt: Danielson
  • 120' 1-2: Dovbyk
  • Stadion: Hampden Park, Glasgow

Ukraines kvartfinale mod England bliver spillet lørdag den 3. juli kort efter, Danmark har været i aktion mod Tjekkiet.

Sådan forløb kampen

Af Ritzau

Artem Dovbyk var ingen succes i den danske Superliga, men nu er den tidligere FC Midtjylland- og Sønderjyske-angriber endt som en vaskeægte EM-helt.

Med et kraftfuldt hovedstød i sidste minut af den forlængede spilletid sendte Dovbyk Ukraine videre til kvartfinalen med en 2-1-sejr over Sverige.

EM's sidste ottendedelsfinale begyndte med fin underholdning, men endte som en svært fordøjelig forestilling i en nerveforladt atmosfære.

Først da den svenske stopper Marcus Danielson i den forlængede spilletid blev smidt ud for en grim tackling, kom der en smule dramatik.

Men udvisningen gjorde ikke noget godt for kampen, der derefter nærmest gik helt i stå, indtil Dovbyk pludselig dukkede op.

City-profil startede kampen

Ukrainernes første mål faldt efter 27 minutter, da Oleksandr Zinchenko fik et godt træf på bolden med venstrebenet.

Føringen holdt dog ikke engang til pausen, for kort før halvtid opsnappede Emil Forsberg en løs bold. Hans skudforsøg strejfede en ukrainsk hæl og narrede Heorhiy Bushchan i målet.

Det var Forsbergs fjerde scoring ved EM, hvor han tegnede sig for 80 procent af de svenske træffere.

Efter pausen fortsatte kreatøren fra Leipzig med at udfordre ukrainerne og ramte træværket to gange, inden begge hold blev overmandet af træthed og angst for at lave fejl.

Forlængelsen udviklede sig til en sand ørkenvandring. Spillerne var segnefærdige af udmattelse, og det ene spilstop afløste det andet, mens de faldne fik behandling.

De forsvarsstærke svenskere havde ikke nævneværdige problemer med at holde Ukraine på afstand, og alt tydede på en straffesparksafgørelse, da det alligevel gik galt.

Zinchenko sendte et perfekt indlæg ind i hovedet på Dovbyk, og så var Sveriges EM-skæbne beseglet.