EM fodbold

Cornelius i smerter efter duel med 'Zanka' - humper ud af træningen

Tre dage før EM-kvartfinalen måtte Andreas Cornelius humpe ud fra træningsbanen i Helsingør. Noget tyder dog på, han er sluppet billigt.

Den danske landsholdsspiller Andreas Cornelius humpede onsdag ud af fodboldlandsholdets EM-træning i Helsingør.

Den fysisk stærke angriber gik i græsset efter en duel med Mathias "Zanka" Jørgensen og skar straks tænder i smerte. Han blev liggende i en kort periode, mens holdkammeraterne stille og roligt kom hen for at tilse ham, ligesom lægestaben var omkring ham.

Efterfølgende måtte Kasper Hjulmand opfordre spillerne til at passe på hinanden. Landstræneren ville gerne se intensitet, men ingen glidende tacklinger.

Duellen med "Zanka"

På videoen fra træningen, som TV 2 SPORTs fotograf fangede, kan man se, at Cornelius og "Zanka" kæmper om at komme først på bolden.

Angriberen strækker benet ud, idet "Zanka" kommer bagfra og lige nøjagtig rammer bolden først. Det resulterer i, at Cornelius træder skævt ned - måske fordi han rammer "Zankas" støvle - og får et vrid omkring foden og anklen.

Omfanget af en eventuel skade til Cornelius er ukendt.

Noget tyder dog på, at det ikke er så alvorligt, som det ser ud. Efter træningen har Mathias "Zanka" Jørgensen således delt en video på Instagram, hvor der er højt humør, og isposen er pillet af.

"Den virker sgu stadig," lyder det fra Cornelius efterfulgt af højlydte grin fra flere spillere.

Noget tyder på, at Cornelius' skade ikke er særlig alvor. I hvert fald har Mathias "Zanka" delt en video på Instagram, hvor der er højt humør. Video: TV 2 SPORT

Det sker blot tre dage før Danmarks EM-kvartfinale mod Tjekkiet i Baku.

Andreas Cornelius har været på banen i alle Danmarks fire EM-kampe, men han er ikke startet inde under slutrunden.

Kjær tilbage på træningsbanen

Landsholdsanfører Simon Kjær har været meldt tvivlsom til kvartfinalen, efter at han måtte lade sig udskifte mod Wales i lørdags.

Onsdag var anføreren ude på den regnvåde træningsbane og indledte træningen på lige fod med holdkammeraterne.

Kjær blev dog skånet for at gennemføre hele træningen. I stedet tilbragte han tid til særlige øvelser sammen med Yussuf Poulsen, der missede EM-ottendedelsfinalen mod Wales med en baglårsskade.