EM fodbold

Fan fik sår af flyvende fadøl: - Jeg er glad for, den ikke ramte min datter

Flere tilskuere måtte forlade Wales-kampen før tid på grund af ølkast, beretter fan.

Man skulle egentlig tro, at en dansk 4-1 sejr over Rusland ville være lutter lagkage for alle danskere i Parken.

Men for 40-årige Allan Mølgaard og hans familie tog humøret et dyk i sekunderne efter Mikkel Damsgaards 1-0-perle.

- Pludselig føltes det, som om jeg fik et spark i hovedet. Jeg tog mig til panden og tænkte, at hvis det var blod, så var det noget skidt. For det var meget vådt, siger den 40-årige danmarksfan til TV 2.

Den våde masse i Allan Mølgaards pande var ikke kun blod, men også fadøl. Efter 1-0-scoringen fløj bunkevis af fadøl ud over tribunerne, og en af dem ramte Allan Mølgaard i hovedet. ”Det flyvende missil”, som han kalder det, efterlod ham med en 3-4 centimeter lang flænge i panden.

- Jeg er bare glad for, at det ikke var min otteårige datter, det ramte. Så havde kampen nok været færdig for os, siger Allan Mølgaard til TV 2.

Selvom den flyvende fadøl ikke ramte Allan Mølgaards datter, fik den alligevel konsekvenser for resten af hendes kamp.

Gik glip af måljubel

Som bekendt scorede Danmark tre mål yderligere og ved alle de efterfølgende mål, måtte datteren søge dækning.

- Hun blev noget skræmt, da jeg stod og blødte ud af panden. Så når Danmark scorede, skyndte hun sig at sætte sig ned med hænderne over hovedet, og min kone beskyttede hende, mens jeg vendte mig for at holde øje med flyvende øl, siger Allan Mølgaard.

- Det var lidt synd, at hun ikke kunne holde øje med spillerne, der kom over og jublede ved tribunen.

Selv måtte Allan Mølgaard melde sig syg fra arbejde dagen efter, fordi han havde enormt ondt i hele den ene halvdel af hovedet. En tur til lægen viste heldigvis, at der ikke var tale om en hjernerystelse.

Da Yussuf Poulsen i anden halvleg bragte Danmark på 2-0, blev en mand to rækker foran Allan Mølgaard sendt til tælling. En fadøl havde også ramt ham i hovedet, og han måtte sunde sig fem-ti minutter med hovedet mellem benene, fortæller Allan Mølgaard.

Mens disse uheld skete på B-tribunen bag det ene mål, var den også gal på den ene langside, da Danmark kom foran 3-1.

Neutrale fans måtte forlade kamp før tid

Det fortæller 32-årige Thorbjørn Valentin til TV 2. Han så de sidste to gruppekampe i Parken og Wales-braget i Amsterdam.

Selv slap han for at få fadølsbægre i hovedet, men måtte forlade alle kampe lugtende af øl. Til ruslandskampen var han vidne til en lille dreng, der fik ødelagt sin fodboldoplevelse af de plaskvåde jubelscener, da Andreas Christensen bragte Danmark på 3-1.

- Her så vi tre voksne med en knægt på omkring 10 år, der blev ramt tre gange af øl og sodavand. Han var grædefærdig og helt gennemblødt, og de voksne prøvede at tørre hans tøj, fortæller Thorbjørn Vallentin.

Thorbjørn Vallentin har været medlem af landsholdets officielle fanklub siden 2013 og været fast inventar til Danmarks hjemmekampe i Parken de sidste tre år. Ifølge ham har EM-kampene i Parken været præget af langt flere ølkast, end han ellers har oplevet.

I Amsterdam var det særligt slemt, fortæller han.

- Jeg måtte skifte tøj efter kampen i Amsterdam. Mine to venner var lidt chokerede over, at der var så meget øl i luften. Jeg plejer også at komme på Brøndby Stadion, og dér er jeg ikke vant til nær så meget, siger han til TV 2.

Han hæfter sig ved, at det ikke blot er ved målscoringer, at øllet har fløjet. Under Danmarks ottendedelsfinale gik det hårdt ud over neutrale tilskuere, lagde han mærke til.

- Nogle svenskere måtte gå før tid, fordi der blev kastet øl efter dem. Inden da måtte de rykke sig tre gange, fordi folk smed fyldte fadøl efter dem, uden der blev scoret, siger Thorbjørn Vallentin.

Også en neutral far med to drenge måtte forlade kampen før tid, fordi de blev badet i øl.

Håber på mere forståelse

Hverken Thorbjørn Vallentin eller Allan Mølgaard har noget imod, at fans spilder øl, når Danmark scorer. Men at hele øl bliver kastet, synes ingen af dem bør finde sted.

Står man med en fadøl i hånden og overvejer at sende den på flyvetur, mener Thorbjørn Vallentin, at man bør tænke sig lidt mere om, når der er børnefamilier til stede.

Samme budskab deler DBU, hvor både landstræner Kasper Hjulmand og kommunikationschef Jakob Høyer onsdag har givet deres meninger til kende.

- Der står folk ved siden af, der ikke synes, det er sjovt at få en øl ned ad ryggen. Det kan være en anden fan eller en børnefamilie, som kommer hjem drønvåde og lugter af øl, siger Jakob Høyer til TV 2.

Han fortæller, at DBU allerede har fået bøder på "store tusindbeløb", og at det kan ende med at koste Danmark point i fremtidige kvalifikationsspil, hvis ikke det stopper.

- Det går jeg ikke ud fra, at der er nogen fans, der har lyst til. Så vi bliver nødt til at have en dialog med vores fanklub og de fantastiske landsholdsfans, siger han.

Selvom Allan Mølgaards datter fik sig en skræmmende oplevelse, har hun stadig mod på mere landsholdsbold, fortæller han.

- Ifølge hende skal vi ind og se EM-slutrunder fremover. Så jeg måtte lige forklare hende, at det ikke altid er i Danmark, de spiller.

Selv vil Allan Mølgaard, næste gang de skal i Parken, være ekstra opmærksom på at sidde et sted, hvor risikoen for flydende kasteskyts er minimal.