Fodbold

Nicki Bille tilbage på banen: - Her er der ingen problemer i verden

Da den tidligere fodboldspiller først kom tilbage på fodboldbanen, var smilet stort. Denne gang var det som træner.

Se serien om Nicki Bille på TV 2 PLAY.

Landskampe. Store klubber som Villareal, Rosenborg og Lech Poznan. Ja, fodboldspilleren Nicki Bille Nielsen har prøvet det meste.

Men de seneste år har han været langt fra topfodbold. Hans liv har været fyldt med uro. Fodbolden har været byttet ud med fængsel efter flere domme.

Efter alt det, der er sket, ville det være fedt at kunne bruge det til at give noget positivt videre til andre mennesker

Nicki Bille Nielsen

Gennem lang tid har TV 2 PLAY fulgt hans kamp for at komme tilbage. Og nu er der endelig håb. Nicki Bille er ude af fængslet, og i friheden fortæller han om sin store drøm.

- Jeg har haft en drøm om en trænerkarriere, efter jeg stoppede med at spille, siger Nicki Bille i serien.

- Når jeg kommer på banen, er der ingen problemer

Og den drøm har han nu fået opfyldt i det små. Hos den sjællandske klub FC Holte har en nær ven givet ham chancen for at være assistent for en dag.

- Jeg glæder mig sindssygt meget, men på måde er jeg også lidt skræmt. Det er overgangen fra fodbolden slutter til at skulle noget nyt, lyder det fra den tidligere FC Nordsjælland-spiller.

De unge drenge skal lige se ham an. Deres ansigtsudtryk siger, de godt ved, hvem han er. Men Nicki Billes lune rammer dem hurtigt.

Før de får set sig om, er de i gang med den første træningsøvelse. Den 33-årige træner dirigerer. I begyndelsen stammer han, når øvelserne skal introduceres. Efter få minutter optræder han som en mand, der aldrig har lavet andet.

- Jeg kan bare mærke, at når jeg kommer ud på fodboldbanen, er der ingen problemer i verden. Det er det, jeg altid har brugt fodbold til.

- Når jeg kommer ind på banen, tænker jeg ikke på andet, siger han.

Nicki Bille havde sidst en professionel kontrakt i oktober 2018, hvor han spillede for Lyngby.

Vil lære fra sig

”Åhhhh”, lyder det fra drengene, da Bille laver en tunnel på en af dem. Nu spiller han med. Men han er der af en anden grund.

- Jeg føler virkelig, at jeg har noget at byde på. Jeg kan give noget videre og lære fra mig, siger han.

Hvis den mission lykkes, får han tilmed et stort ønske opfyldt.

- Efter alt det, der er sket, ville det være fedt at kunne bruge det til at give noget positivt videre til andre mennesker. Så er det hele ikke spildt, siger en tydeligt glad Nicki Bille, da træningen er ved at være overstået.

Træningen bliver på mange måder et billede på den udvikling, som han har gennemgået.

- Hvis man kigger to år tilbage og til nu, håber jeg, folk kan se forskel. Jeg føler i hvert fald, der er en kæmpe forskel, slutter han.