EM fodbold

Tyske medier giver Löw hård afsked

De tyske medier er hårde ved det tyske landshold - og landstræner Joachim Löw - efter nederlaget til England i ottendedelsfinalen ved EM.

Joachim Löw er ikke længere landstræner for Tyskland.

Den 61-årige fodboldtræner havde allerede inden slutrunden bebudet, at han ville stoppe, når EM 2021 var slut for Tysklands vedkommende. Nu er det så slut. Alles ist vorbei. Efter tyskerne tabte med 0-2 til England på Wembley i ottendedelsfinalen tirsdag aften.

Og efter dét, der endte med at være Joachim Löws sidste aften i spidsen for det tyske landshold, er det ikke ligefrem hyldest og beundring, der fylder i de tyske medier. Snarere skuffelse, uforståenhed og irritation.

Her får du et udpluk af de tyske mediers ord om Joachim Löws sidste aften med kliken efter 15 år som tysk landstræner:

BILD: - Alt er forbi, vi er ude. Joachim Löws æra slutter med hans måske mest bitre nederlag af alle.

Kicker: - Sterling og Kane ender Löw-æraen.

Merkur: - Bitter afslutning for Löw! Tyskland er ude af EM efter en svag indsats mod England. Joachim Löws sidste landskamp endte sørgeligt.

Spiegel: - Tårerne fra Wembley. Det tyske landshold manglede den store plan ved EM og mod England.

WELT: - Skæbnens ironi: Landstræneren forlader embedet efter 15 år med et nederlag i en ottendedelsfinale, der blev tabt takket være en brændt chance fra en mand, som han faktisk ikke længere ville bygge holdet op omkring (Thomas Müller, red.).

Forlod hurtigt banen

Da nederlaget var en realitet, var Joachim Löw en af de første, der fandt vej til det tyske omklædningsrum. Nærmest som en flugt.

Samtidig stod skuffelsen malet i ansigterne på de tyske spillere, der blev på Wembleys græstæppe lidt længere. Ja, faktisk var Joshua Kimmich nærmest opløst af tårer. Et billede, der også fylder en del i de tyske medier dagen derpå.

Efter kampen satte den nu forhenværende tyske landstræner selv ord på den skuffende aften:

- Da jeg kom ind i omklædningsrummet var jeg meget, meget skuffet over, at vi ikke formåede at finde nøglen til kampen. Det er skuffelse, der fylder. Ikke så mange andre tanker er mulige lige i øjeblikket, siger Joachim Löw til BILD, hvor han også filosoferer over sine 15 år som landstræner:

- Der har været mange positive ting. VM-slutrunden på hjemmebane(2006, red.), den kontinuerlige udvikling, VM-titlen i 2014, Confederations Cup i 2017 og mange uforglemmelige øjeblikke. Siden 2018 har vi haft mange problemer og svære perioder. Men jeg vil huske de mange gode øjeblikke med mennesker, som har været meget vigtige for mig. Jeg ville ikke have været oplevelserne foruden.

Joachim Löw har ofte været kritiseret som tysk landstræner. Særligt fiaskoen ved VM i 2018, hvor Tyskland som forsvarende verdensmestre røg ud allerede efter det indledende gruppespil, har sat sig fast hos mange tyske fodboldelskere. Det og meget mere kan du læse om her i TV 2 SPORTs afskedsportræt om Joachim Löw.

Tysklands næste landstræner bliver Hansi Flick, der har fået en treårig kontrakt.