EM fodbold

39-årig fan fik overraskende opkald fra landsholdet: Du skal med

TV Midtvest logo
I samarbejde med TV Midtvest

Arne Stampe Pedersen og 49 andre loyale roligans får billet og fly til Aserbajdsjan betalt af DBU.

Der er gode chancer for at se det kendte dannebrogsflag med teksten 'Videbæk' på Baku Olympic Stadium i Aserbajdsjan, når det danske landshold på lørdag møder Tjekkiet i EM-kvartfinalen.

Den vestjyske super-roligan Arne Stampe Pedersen fra Videbæk har nemlig fået billet til kampen. Han er en af i alt 50 fans, der har fået en officiel invitation fra DBU og landsholdet.

Der er tale om de fans, der har optjent flest loyalitetspoint i landsholdets fanklub. De får både billet og fly betalt, og turen foregår i et officielt DBU-fly sammen med blandt andre spillernes nærmeste.

- Jeg betragter det som et stort skulderklap til os, der har støttet landsholdet i mange år. Det er en flot gestus, og jeg blev da lidt rørt, da jeg blev ringet op, siger Arne Stampe Pedersen.

Bag opkaldene stod flere af landsholdets spillere.

Den 39-årige roligan har set 87 landskampe, og han har tydeligt mærket en forskel i DBU's og spillernes tilgang til fansene de seneste år.

- Tidligere var det hele mere lukket og stift. Nu er der kommet nye folk, som åbner mere op og gør en indsats for at få folkets opbakning. Det er helt perfekt - Danmark vil landsholdet, og landsholdet vil os, siger Arne Stampe Pedersen.

DBU understreger også, at tilbuddet til de 50 loyale fans skal ses som en tak for mange års trofast støtte.

- Vi sætter utrolig stor pris på fansenes opbakning. Vi forventer ikke, at de tager på udebaneture. Så det betyder meget, og vi kan virkelig mærke stemningen. Tusind tak for opbakningen, siger Martin Braithwaite til DBUs hjemmeside.

Og som ægte roligan er Arne Stampe Pedersen naturligvis optimist inden kvartfinalen.

- Jeg tror, at vi vinder. Vi har en stigende formkurve, og det er tydeligt at se, at spillerne har selvtillid og har det godt med hinanden, siger han.