EM fodbold

Fans overrasket med opkald og invitation fra spillerne

50 af de mest loyale fans får mulighed for at se Danmarks EM-kvartfinale i Baku. DBU betaler både turen og billet til kampen.

Video: DBU TV.

- Hej, du taler med Martin Braithwaite fra det danske fodboldlandshold.

- Goddag, du snakker med Mathias ’Zanka’. Er du allerede på vej til Baku, eller hvad?

Flere af landsholdets allerstørste fans har fået et mindeværdigt opkald, efter Danmark spillede sig i EM-kvartfinalen. Ud over at få en landsholdsspiller i røret, har de fået en invitation til kampen i Baku.

I alt har DBU inviteret de 50 fans med flest loyalitetspoint med til kampen. De flyver med det officielle DBU-fly og får naturligvis adgang til kampen lørdag aften.

- Jeg synes, det er fantastisk, de får den tur, siger Pierre-Emile Højbjerg til TV 2 SPORT.

Opbakningen påvirker spillerne

Under EM har han og resten af landsholdet oplevet en opbakning, der har været ”uden sammenligning” med tidligere. En kæmpe kontrast til alle de kampe, hvor tilskuerne ikke har haft adgang på grund af coronarestriktioner.

- Nu kan vi mærke, se og føle den opbakning, og det gør mig megataknemmelig og stolt. Og ydmyg. Den opbakning, der har været, er så intens. Så jeg er meget stolt over at blive ved med at repræsentere det her hold og det her land foran dem, der støtter op. Det er uden sammenligning.

I alt forventes flere end 1000 danskere at møde op på stadion, der ligger rundt regnet 4000 kilometer fra den normale hjemmebane, Parken.

EM-kvartfinalen mod Tjekkiet fløjtes i gang lørdag klokken 18 dansk tid.