Oddset på dansk EM-triumf er styrtdykket

Spiludbydernes odds på dansk EM-triumf er lavere end på noget tidspunkt under slutrunden. Men stor analyse levner Danmark minimal chance for guld.

Sommerens EM-slutrunde har været noget af en rutsjebanetur for det danske landshold. Både følelsesmæssigt og resultatmæssigt.

En rutsjebanetur der helt konkret kan aflæses på den oddssætning, som de forskellige spiludbydere har tilbudt de kunder, der har spillet på Danmark som EM-vinder.

Før turneringen kunne man få pengene 26 gange igen, hvis man spillede på Danmark som EM-vinder. Efter de to første kampe, der begge endte med nederlag, steg oddset til 55. Og lige nu kan man så blot få pengene 11 gange igen, hvis man tror på, at Danmark kan gå hele vejen som i 1992. Det oplyser Danske Spil til TV 2 SPORT.

Og det odds er en fin afspejling af virkeligheden ifølge TV 2 SPORTs fodboldekspert Mads Junker.

- Odds er jo et ganske fint redskab til at bedømme et flydende marked som det her. Og de her odds 55 efter de to første kampe var jo et udtryk for, at Danmark lå lidt med bagdelen i vandskorpen. Men siden har Danmark jo været heldige med, at gruppen udviklede sig, som den gjorde - og at Danmark fik den "lette" vej videre. Og det afspejles fint i det nuværende relativt lave odds. Det giver mening, siger Mads Junker.

Stor dansk tiltro til landsholdet

Med odds 11 bliver Danmark af Danske Spil rangeret som det femtebedste hold af de resterende otte hold i turneringen.

Her følger deres odds i hele tal:

  1. England (odds 3)
  2. Spanien (odds 4)
  3. Italien (odds 5)
  4. Belgien (odds 9)
  5. Danmark (odds 11)
  6. Schweiz (odds 26)
  7. Tjekkiet (odds 28)
  8. Ukraine (odds 35)

Men gennem hele slutrunden har kunderne hos Danske Spil haft stor tro på Danmark.

- Selv da oddset sneg sig op på 55 dagen efter nederlaget til Belgien, var der mange, der satte penge på en dansk EM-sejr, og der har hele tiden været en stor tro blandt spillerne på, at Danmark ville vinde EM, siger Peter Emmike Rasmussen, der er oddssætter hos Danske Spil.

- Lige nu står Danske Spil til at miste 60 millioner kroner, hvis Danmark bliver europamestre, og det tal vil formentlig stige markant, hvis vi vinder på lørdag, siger han.

Analyse levner Danmark lav EM-chance

Under EM-slutrunden har analysemediet The Analyst løbende vurderet de forskellige holds chancer for at vinde de enkelte kampe og for at vinde EM. Analyserne er baseret på dybdegående statistik på de forskellige hold og spillere.

The Analyst har også tallene klar for de resterende otte lande og de kommende kvartfinaler. Og ifølge mediet har Danmark lige nu 7,2 procent chance for at vinde EM. Analysen vurderer ydermere, at danskerne har 54 procent chance for at nå semifinalen og 23,3 procent chance for at nå finalen.

Mediet er dog uenig med bookmakerne, når det kommer til at vurdere de største favoritter. The Analyst giver nemlig Spanien 24,4 procents chance for at vinde EM, mens Belgien blot får 23,7, England får 17,9 og Italien får 15,4.

Junkers favoritter i kvartfinalen

Men én ting er odds og statistik. Noget andet er fodboldfaglighed. Derfor har vi bedt TV 2 SPORTs fodboldekspert Mads Junker om at give sit bud på, hvordan favoritværdigheden fordeler sig i de fire kvartfinaler blandt de otte resterende hold.

Spanien 65 % - 35 % Schweiz

- Det er målt på, at Spanien nu har scoret ti mål i to kampe og har haft lidt samme forløb som Danmark med en svær start og nu har fundet et godt niveau. Og så har de ikke mindst en bred trup. Schweiz mangler Granit Xhaka (i karantæne, red.), der ville være ekstremt vigtig for dem i sådan en kamp her.

Belgien 55 % - 45 % Italien

- Jeg er faktisk lidt forundret over, at spiludbyderne har Italien som en lille favorit til den her kamp. Jeg er godt med på, at Kevin de Bruyne og Eden Hazard formentlig er ude af kampen med skader. Men de har bare så mange andre dygtige spillere, og de har en erfaren trup og en fremragende defensiv. Og så synes jeg bare ikke, at Italien virkede ret prangende mod Østrig i deres ottendedelsfinale. Så jeg er lidt overrasket over, at bookmakerne har Belgien som en lille underdog i den her kamp.

Tjekkiet 35 % - 65 % Danmark

- Vi har jo set, at Danmark har en bred trup, hvorimod Tjekkiet har spillet smalt og ikke brugt ret mange spillere. De bliver heller ikke bedre af at skifte ud. Så sætter man de to trupper over for hinanden, så har Danmark en fordel. Hvis Danmark når topniveauet, så vinder de også den kamp. Tjekkerne kommer ikke med et ekstraordinært niveau eller en spiller, som vi virkelig skal passe på.

Ukraine 15 % - 85 % England

- Det er virkelig svært at se det her Ukraine-hold ramme et niveau, der for alvor kan true England. Og så endda med 120 minutter i benene fra ottendedelsfinalen. Men det er trods alt en EM-kvartfinale, hvor ting og sager kan ske. Men England er utvivlsomt den største favorit i kvartfinalerne.

Junkers EM-favorit: England

- England har på papiret den bedste vej til guldet. Og i øvrigt har de så også semifinalen og finalen på hjemmebane, hvilket immervæk er en ekstra fordel. Hvis de rammer deres topniveau, så vinder de kvartfinalen mod Ukraine og semifinalen formentlig mod Danmark. Og så har de bare den her kæmpe hjemmebanefordel i finalen, der kan blive afgørende til Englands fordel. Derfor peger jeg på dem.

De første to kvartfinaler spilles fredag aften, mens de sidste to - herunder Danmarks kamp mod Tjekkiet - venter lørdag aften.