EM fodbold

Højbjerg brød hulkende sammen efter slutfløjt

Pierre-Emile Højbjerg var grådkvalt efter sejren over Tjekkiet. Ifølge Thomas Delaney er det lige netop billedet på deres store forløsning.

Han satte sig ned på knæene, og så fik følelserne ellers frit løb.

Pierre-Emile Højbjerg græd og hulkede, efter Danmark havde besejret Tjekket og sikret sig en plads i EM-semifinalen.

Thomas Delaney var den første, der var henne ved Højbjerg, og han gav ham et ordentligt knus.

- Han lignede en, der havde brug for en krammer. Det var hårdt i dag, og jeg tror egentlig bare, at det var et udtryk for det, vi har været igennem, siger Delaney på pressemødet efter kampen.

- Der har været mange følelser, og lige netop det billede er en perfekt afbildning af, hvordan vi har det. Det er lidt surrealistisk at stå her efter ovenpå alt det, vi har været igennem.

Delaney hentyder til den genrejsning, landsholdet har været igennem, efter Christian Eriksen fik hjertestop i første EM-hold, og hvor de kæmpede for EM-avancement.

- Kampen var vanvittig hård

Et tidligt hovedstødsmål af Thomas Delaney var et varsel om en god dansk aften i Baku, og da Kasper Dolberg sendte Danmark på 2-0 kort før pausen, var billetten til semifinalen næsten i hånden på de danske spillere.

Kort inde i anden halvleg genetablerede tjekkerne dog spændingen med EM-topscorer Patrik Schicks reducering, men Danmark krigede sejren og semifinalepladsen hjem.

Og det krævede mange kræfter, forklarer Delaney.

- Kampen var vanvittig hård, og jeg havde ondt af alle indskiftere, der kom ind, fordi det krævede en kæmpe indsats, og det var en hård kamp. Og så blev der bare uddelt krammere og god energi, så det var, hvad han fik, siger Delaney om Højbjerg.

Sender tak til fans

Højbjerg forklarer efter kampen, at han var overvældet over alle de følelser, der løb igennem ham.

- Man er nødt til at knibe sig selv i armen over den opbakning, vi har fået hele vejen igennem. Det er tæt på uvirkeligt. Til alle danskerne derude og til min familie: Jeg vil gøre det for jer. Vi er så glade for, at I er med os. Jeg elsker at være i det her, siger han til DR.

Martin Braithwaite forklarer også, at den forløsning, Højbjerg viste, er den samme hos flere af spillerne.

- Vi er her for at vinde, og vi er sindssygt glad for, at vi har vundet endnu en kamp. Det er sindssygt stort, og alle er sindssygt glade, siger Braithwaite.

Semifinalen spilles onsdag på ikoniske Wembley i London.