Nedslående melding for danske udebanefans - 30.000 danskere kæmper om 5000 billetter

5000 danske fans bosat i England kan få billetter til semifinalen, mens der er lukket for fans i Danmark.

Onsdag klokken 21.00 spiller Danmark semifinale ved EM på Wembley i London.

På grund af strikse engelske corona-restriktioner kan danske fans bosat i Danmark ikke komme til kampen. Det oplyser Udenrigsministeriet i en pressemeddelelse.

De britiske indrejserestriktioner betyder, at der er krav om 10 dages karantæne for indrejsende også selvom man er vaccineret, og fodboldfans med en EM-billet til en fodboldkamp der spilles indenfor karantæneperioden kan blive afvist ved grænsen.

5000 billetter til danskere

DBU har til gengæld fået mulighed for at sælge 5000 billetter til danskere, der er bosatte i England.

- Først og fremmest vil jeg sige tusind tak for den kæmpe opbakning til Herrelandsholdet fra hele Danmark. Vi håber fortsat på, at der kommer flere fans på Wembley.

- Uanset hvad er jeg overbevist om, at spillerne kommer til at mærke den samme fantastiske støtte på Wembley, som de har oplevet under hele EM, siger DBU-direktør Jakob Jensen til forbundets hjemmeside.

85.000 kroner i bøde

De britiske myndigheder oplyser ifølge Udenrigsministeriet, at fodboldfans der ankommer til Storbritannien for at se Danmarks semifinale, som ikke har tænkt sig at opfylde kravet om karantæne inden kampen, vil blive nægtet indrejse til Storbritannien.

Hvis ikke myndighedernes anvisninger efterleves, kan det udløse en bøde på helt op til 10.000 pund eller det der svarer til mere end 85.000 kroner. Samtidig oplyser Udenrigsministeriet, at briterne kan annullere billetten.

Fodboldfans fra Tyskland, Tjekkiet og Kroatien har været i samme situation, hvor det således ikke har været muligt at indrejse.

Særaftale til finale

Til en eventuel finale har UEFA lavet en særaftale med de britiske myndigheder om tilrejsende fans. Det betyder, at Danmark kan få 1000 tilrejsende fans ind på Wembley, hvis Danmark kommer så langt.

Danmark slog lørdag aften Tjekkiet 2-1 og er nu i EM-semifinalen. Her venter et brag mod vinderen af opgøret mellem Ukraine og England. Semifinalen spilles onsdag den 7. juli kl. 21.00 på det ikoniske Wembley Stadium i London.

Ifølge Udenrigsministeriet bor der omkring 30.000 danskere i Storbritannien.