EM fodbold

Danmark kan gå hele vejen, skriver udenlandske medier

Flere udenlandske medier og fodboldeksperter mener, at man ikke skal undervurdere Danmark i snakken om EM-guldet.

- Hvem siger, de ikke kan gå hele vejen?

"De" er Danmark, og spørgsmålet blev stillet af engelske Eurosport, efter Danmark lørdag spillede sig i semifinalen ved EM.

Danmark har flere gange gennem turneringen skabt overskrifter i diverse udenlandske medier for deres sammenhold, gåpåmod og gode fodboldspil, og nu gør de det igen. Denne gang med et muligt EM-guld som fokus.

- De er måske underdogs, men ingen skal se på dem som for små til at være med. Danmark skal tages alvorligt som seriøse kandidater, skriver Eurosport UK's skribent Graham Ruthven.

- Det er uomtvisteligt, at Kasper Hjulmands 'Band of brothers' har den kvalitet og modstandskraft, der kræves for at gentage deres utrolige triumf fra 1992, skriver mediet Football 365.

- Findes der bremser, har ingen fundet dem endnu, skriver Aftonbladets fodboldskribent Simon Bank.

Også den tidligere danske landstræner Åge Hareide spår Danmark chancer for en positiv videre rejse - især fordi de imod England ifølge Hareide vil kunne overraske i rollen som underdog:

- Så ligger hele vejen åben, for jeg tror, at hele verden hepper på Danmark, siger han til norske VG.

En dygtig træner

I analyserne af Danmark går én ting igen: Ros til landstræner Kasper Hjulmand.

Hjulmand har med stor succes skiftet mellem forskellige formationer og forskellige spillere i løbet af kampene, og det er ikke gået ubemærket hen.

- Det her er et godt trænet hold med individuel kvalitet og en træner, der ikke er bange for at foretage ændringer. Og selv med deres historiske standard med hensyn til at skabe gode spillere og hold, besidder Hjulmands hold noget specielt, skriver Graham Ruthven fra Eurosport.

Werge har en god fornemmelse

Hvis man vender næsen retur til Danmark, er der naturligvis også stor eufori over de rød-hvide drenge.

Drømmene om en triumf a la 1992 lurer i kulissen, men selvom Danmark blot er to sejre fra guldet, er der et godt stykke vej endnu.

I semifinalen venter England, og ifølge TV 2 SPORTs fodboldredaktør, Carsten Werge, ser englænderne efterhånden rigtig gode ud.

- Det havde været bedre at møde Ukraine, for det var godt nok et ringe hold, England vandt over. Men der er ingen tvivl om, at englænderne er ved at spille sig i gang. Stille og roligt bliver de stærkere og stærkere. De har stadig ikke lukket et mål ind, og så er det bekymrende, at Harry Kane begynder at røre på sig, siger han.

Selvom Werge ser England som en hård modstander, vil heller ikke han udelukke, at Danmark kan overraske igen.

- Det er ikke en drømmemodstander, men hvis man vil vinde EM, så skal man tage dem en efter en. Og jeg har en god fornemmelse af, at vi kan gøre det, selvom det bliver den sværeste kamp indtil nu ved det her EM, siger Werge.

- Det skal man tro på

Ét er, at folk uden for banen spår Danmark muligheder for at gå hele vejen. Noget andet er, om de danske spillere også tror på det.

Men spørger man landsholdsbacken Daniel Wass, er der ingen tvivl.

- Ja, det skal man tro på. Vi troede på, vi kunne nå så langt her, og nu har vi en semifinale. Vi tror på tingene lige nu, og selvfølgelig skal vi have lov til at drømme, sagde Wass på pressemødet efter kvartfinalen.

Semifinalen mellem Danmark og England spilles onsdag klokken 21.00 på Wembley Stadium i London.